Computerne kommer! Kunstig intelligens klipper filmtrailer

Ny amerikansk gyserfilm får hjælp af supercomputer til at lave trailer

IBMs supercomputer Watson kan nu også bedre forstå film

Når gyserfilmen ”Morgan” får premiere i USA 2. september, har trailer-kampagnen fået et helt særligt teknologisk twist.

Filmselskabet 20th Century Fox, der står bag filmen, har nemlig fået IBMs avancerede supercomputer, Watson, til at udvælge klippene, som traileren er bygget over.

Ved at bruge maskinlæring har supercomputeren skulle lære, hvordan en trailer er bygget op.

Watson fik serveret 100 trailere fra gyserfilm, som supercomputeren skulle analysere ud fra stemning, lydopbygning og billedkomposition.

Efter at have brugte de 100 trailere som ledetråd, fik Watson serveret hele filmen og udvalgte 10 klip fra filmen, som den havde regnet sig frem til ville være gode til at opbygge en trailer over.

Filmklippere skal dog nok ikke blive bekymrede for, at deres felt bliver erstattet af kunstig intelligens lige med det samme.

Watson kunne kun udvælge scenerne, men måtte overlade selve klipningen og lydarbejdet til en professionel klipper. Og klipperen blev endda nødt til at fravælge et af Watsons valgte klip.

IBM research skriver dog, at de er meget tilfredse med resultatet, fordi processen med udvælgelsen af scener til den endelige klipning tog omkring 24 timer, hvor processen med at klippe en god trailer normalt kan tage mellem 10 og 30 dage, når der skal udvælges scener.

Filmen Morgan afventer stadig en danske premieredato, men traileren, som Watson har været med til at udvælge klip til, kan ses længere oppe i artiklen.