Cykelhjelm af papir skal beskytte dit hoved i fremtiden

Ecohelmet har netop vundet amerikansk designpris.

Ecohelmet kan opbevares i en håndtaske eller købes i en automat og foldes ud, når den skal bruges. (© Isis Schiffer/Ecohelmet.com)

Cykelhjelmen Ecohelmet, designet af amerikanske Isis Schiffer, har netop vundet den internationale designpris James Dyson Award. Det skriver CNN og Techradar.

Cykelhjelmen er særlig, fordi den er lavet af papir, så den kan foldes sammen og foldes ud igen, når den skal bruges.

Hjelmen er ikke tænkt som et alternativ til de mere klassiske cykelhjelme. Hvor de klassiske cykelhjelme er rettet mod hverdags-cyklister, er den sammenfoldelige hjelm rettet mod cyklister, der måske snupper en turistcykel i ny og næ.

Klassiske cykelhjelme gør beviseligt cykeltransport mere sikker, men det er endnu usikkert i hvor høj grad, papirhjelmen vil kunne påvirke sikkerheden.

Miljøvenlig og billig

Ecohelmet er lavet af genbrugspapir og består af det samme ”bikubemønster”, som man fx også ser i flyttekasser. Konstruktionen er med til at give en usædvanlig holdbarhed fra blot papir, så den kan beskytte hovedet.

Papiret er også behandlet med et nedbrydeligt, vandafvisende materiale, så hjelmen kan bruges i op til tre timer i regnvejr.

Prisen på hjelmen kan komme helt ned på omkring 30-40 kroner. Det er så lav en pris, at designeren forestiller sig, at man kan sælge hjelmen fra automater, fx i nærheden af turistcykler, og dermed gøre cykelstierne sikrere for alle.

Det er usikkert, hvornår hjelmen kommer i handlen i USA, da den først skal godkendes af de amerikanske myndigheder.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk