Dansk smartphone kommer på hylderne inden sommer

Efter en temmelig svær start melder danske Lumigon nu klar med en luksus-smartphone til det danske marked. Den kommer på hylderne inden sommer, lover producenten.

Lumigon T2 HD er selskabets tredje - men kun den anden, der faktisk kommer på markedet. (Foto: Lumigon)

Hvis alt går som ventet, kan danskerne allerede i næste kvartal vimse ind i hos deres lokale mobilbutik og købe en danskudviklet smartphone.

Smartphonen, der hører til i den eksklusive ende af skalaen, er baseret på Googles Android-system, og lystrer navnet T2 HD. Den bliver præsenteret på et pressemøde netop nu.

Det er selskabet Lumigon fra København der står bag, og mobilen er faktisk ikke selskabets første. Derimod er Lumigon T2 HD reelt selskabets tredje telefon, men de to andre så vi dog ikke meget til på vores kanter. Den første Lumigon, T1, blev lanceret i efteråret i 2010 men kom aldrig på markedet.

Efterfølgeren Lumigon T2 blev præsenteret i begyndelsen af 2012, og skulle have været på markedet allerede dengang, men intet skete, og først i foråret 2013 begyndte de første T2ere at dukke op - fortrinsvis i udlandet.

Fine anmeldelser, men usynligt produkt

T2eren fik enkelte fine anmeldelser i udlandet, men det har været småt med information om salgstallene for telefonen, der dog ikke har været særligt synlig.

Nu melder selskabet så klar med efterfølgeren T2 HD, der blandt andet kommer til salg hos Telenor og '3'. Som sin forgænger satser Lumigon T2HD især på at være en designertelefon, der kommer til at koste fra små 5.500 kroner for den mindste model.

Skærmen er vokset en smule til nu 4,3 tommer, kameraet er en sag på 13 megapixels, og så er den i øvrigt vandtæt. Som sin forgænger skal Lumigon T2 HD adskille sig fra konkurrencen på en række områder, blandt andet som fjernbetjening til andet isenkram, samt håndfri kontrol.

Selskabet oplyser, at man kan få skiftet skærmen gratis, hvis man smadrer den inden for de første 12 måneder efter købet.

Lumigon T2 HD bliver dog født i skrap konkurrence med nye topmodeller fra både Samsung og HTC. Selskabet bor rent fysisk i Københavns Sydhavn, nær Nokias nu nedlagte udviklingscenter, hvor nogle af verdens mest solgte mobiltelefoner er udviklet.

Facebook
Twitter