Dansk smartphone skal kapre de unge brugere

En danskudviklet smartphone skal nu forsøge at kapre markedsandele fra de store. Mobilen lanceres i Danmark i denne uge.

Mobilens særkende er et særligt hjul, der skal gøre det enkelt for brugerne at nå ind til deres apps. (Foto: id2me)

Det bliver en drøj omgang benhård konkurrence - men der er et hul i markedet til en smartphone med et særligt dansk islæt og et særligt fokus på de unge brugere.

Det mener Christina Agger, der står bag selskabet Id2me, som i dag har præsenteret en ny, danskudviklet smartphone, der kommer til salg i Danmark allerede denne uge.

Med en fortid hos både Nokia og den mindre kendte, men ligeledes danske mobilproducent Lumigon, vil hun med den nye smartphone, ID1, stille skarpt på særligt de unge brugere.

- Vi ved godt, at vi er oppe mod nogle store spillere. Det har vi meget ydmyghed om. Men i forhold til de undersøgelser, vi har lavet - og de erfaringer, vi har med i bagagen, vurderer vi, at der også er plads til vores smartphone, siger Christina Agger.

- Vi har ikke den kapital til markedsføring, de kæmpestore har. Så vi må gøre det hele lidt anderledes og lidt frækkere. Vi tager det et skridt af gangen, siger hun.

Om den danske mobil

Drives af Android 5,1

146x71x8.4mm stor

Plads to SIM-kort

5 tommer skærm med en opløsning på 1080*1920 pixels

13 megapixel kamera

16 GB lagerplads

Plads til MicroSD-hukommelseskort.

2500 maH batteri.

Mobilen produceres af selskabets partnere i Kina, og skal drives af en særlig, modificeret udgave af brugerfladen i Googles Android-system, en såkaldt launcher. Danskerne har traditionelt haft en særlig stærk præference for iPhones, men globalt udgør Google Android-baserede mobiler godt 85 procent af alle solgte smartphones.

Selskabets erklærede vision er at producere en mobil, der gør brugen af Googles Android-system enklere og hurtigere.

Brugere mødes af hjul

Prisen bliver under 4.000 kroner, og mobilen vil især adskille sig ved navigationen i Android-systemet, der bliver et særegent hjul, hvor man kan vælge sine apps.

Christina Agger forklarer, at hjulet skal gøre det muligt for brugere at finde frem til den app, de skal bruge, med betydeligt færre klik end i dag.

Mobilen er noget større end en iPhone - men er ikke usædvanligt stor for en Android-telefon. (Foto: id2me)

Tidligere har det ligeledes danske selskab Lumigon prøvet lykken på smartphone-området med en smartphone i den dyre ende af skalaen, men her blev lanceringen en pinefuld omgang med utallige forsinkelser, før produktet forelå.

ID1-mobilen kommer til salg allerede torsdag i denne uge, blandt andet via Telia.

Id2me vil forsøge at skille sig ud fra konkurrenterne ved i særligt høj grad at hive de potentielle brugere ind til udvikling af apps og mobilens brugergrænseflade. Det skal blandt andet ske hos selskabets kontorer ved Nørreport i København.

Større end iPhone

Selskabets første mobil er noget større end en iPhone 6S, og kommer med en skærm på fem tommer og et kamera på 13 megapixels, 16 GB internt lager er standard, men kan udvides med MicroSD kort.

Smartphonemarkedet er generelt ekstremt presset i disse år, hvor producenterne kappes om at nå op i salgsvolumen for at nå sorte tal på bundlinjen.

Kun de største producenter som Apple og Samsung har opnået længerevarende succes med at tjene penge, mens en håndfuld aggressive kinesiske producenter, anført af Xiaomi, Lenovo og Huawei stjæler markedsandele i hastigt tempo - blandt andet ved at dumpe priserne.

Id2me vil i første omgang alene sælge sin nylancerede mobil i Danmark og Sverige, men har, ifølge Christina Agger, planer om international ekspansion på længere sigt. Listen over investorer er foreløbig ukendt.