Dansk superbil dumper i Top Gear

Dansk produceret racerbil bliver slagtet i en af verdens største tv-udsendelser.

Vi har aldrig rigtig haft held med at lave biler i Danmark, og det ser heller ikke ud til, at det ændrer sig i den nærmeste fremtid.

For nyligt havde den dansk producerede sportsvogn Zenvo ellers chance for at vise sig frem foran motorentusiastiske seere fra hele verden i Jeremy Clarksons bilprogram 'Top Gear' på BBC 2.

Men i stedet for hæder og ære endte det katastrofalt.

- Den er dansk, orange og hæftet med fejl. Det undrer mig, at de ikke har kaldt den for giraf, siger udsendelsens vært Jeremy Clarkson med henvisningen til giraffen marius fra København Zoo.

Bilen brød i brand

Jeremy Clarkson klager over, at bilen er gammeldags og har tekniske problemer.

Og helt galt går det, da bilen tilsyneladende bryder i brand, mens de prøvekører den.

- Det positive var, at vandet i lygterne hjalp med at slukke ilden, sagde Jeremy Clarkson.

Flere firhjulede fiaskoer

Det er ikke første gang, at danske ingeniører forsøger at lancere en bil til det internationale marked. Det er heller ikke første gang, at det ikke går helt efter planen.

Tidligere har vi hovedsageligt fokuseret på el-køretøjer.

I videoen øverst i artiklen kan du se den danske el-bil Whisper Hope, der var et ambitiøst projekt, som aldrig blev en succes. Den havde det ligesom Zenvoen svært ved at begå sig på de skrå brædder.

Det er heller ikke første gang, at et dansk køretøj er med i Top Gear. Se Ellerten på besøg i Top Gear i 1980'erne herunder.

Facebook
Twitter