De slår Uber på stregen - selvkørende taxaer på gaden i Singapore

De selvkørende biler strømmer ud på vejene. Idag, torsdag, lancerer firmaet Nutonomy en lille forsøgs-flåde af selvkørende taxaer i Singapore.

Som ved andre forsøg med autonome fartøjer på offentlig vej, skal der stadig sidde en person ved rattet. (Foto: © Yap Way-J, Nutonomy)

I sidste uge annoncerede det kontroversielle taxa-selskab Uber, at de inden månedens udgang ville teste selvkørende taxaer, i første omgang dog kun et lille antal og kun i den amerikanske by Pittsburgh.

Men nu lader det til, at det meget mindre firma Nutonomy kommer først med selvkørende taxaer på offentlig vej, i dette tilfælde i Singapore.

Firmaet annoncerer nemlig, at de fra 25.august vil sende en håndfuld autonome elektriske biler fra Renault og Mitsubishi på gaden. Taxaerne kan bestilles via firmaets app.

Stadig kun et forsøg

Det er dog stadig kun et forsøg, og i pressemeddelelsen skriver firmaet også, at bilerne kun kan bestilles af “udvalgte” Singaporeanere, men går ikke nærmere ind i hvad det dækker over.

Folkene bag håber dog, at forsøget kan bane vejen for en fast selvkørende taxatjeneste i 2018.

Det hører også med til historien, at Nutonomy ligesom Uber stadig skal sætte et menneske i førersædet, som kan overvåge kørslen og skride ind i tilfælde af uforudsete hændelser.

Folkene bag Nutonomy kommer fra det amerikanske Massachusetts Institute of Technology, men har i et par år arbejdet tæt sammen med styret i Singapore om selvkørende biler i byen.