Den manglende dims til det smarte hjem er klar: Knappen børn og bedsteforældre kan betjene

Logitech lancerer en fysisk knap, der kan styre dimserne i det smarte hjem, hvis det er blevet så "smart", at husets gæster ikke kan betjene dem.

Børn og gæster kan have svært ved at finde ud af at styre et såkaldt smart-hjem. Men nu er der hjælp at hente. (© Logitech)

Det smarte hjem er langsomt ved at blive til virkelighed i mange danske husstande.

Det drejer sig om internetforbundne udgaver af ting, der før var dumme og manuelle, som fx belysning og musikanlæg.

Men selvom det smarte hjem kan være rigtig smart, kan det tit være en udfordring for børn, gæster eller bedsteforældre der har hentet børnene fra institutionen, når de skal til at finde ud af noget så simpelt som at tænde lyset.

Det problem vil Logitech nu løse med en gadget firmaet kalder Pop Home Switch.

Pop er noget så simpelt som en stor knap, der skal gøre det helt enkelt at styre det smarte hjem.

Knappen kan indstilles til at styre forskellige ting, afhængig af om du trykker en gang, to gange, eller holder knappen inde.

Fx kan et tryk programmeres til at tænde lyset i hele huset, mens to tryk tænder for hjemmets Sonos musik-anlæg.

Knappen kan styre forskellige sekvenser

Skal det være endnu smartere (og det skal det jo helst), så kan et tryk på knappen også sættes op til at styre en sekvens af handlinger. Fx at tænde lyset, rulle gardinerne til siden og tænde for musikken på samme tid.

Netop denne funktion adskiller Pop fra andre lignende produkter på markedet.

Et Pop start-sæt, som indeholder to knapper og en dims, der forbinder Pop til din router, får en amerikansk udsalgspris på 99 dollars (650 kroner).

Også knapper til folk uden smart-hjem

Er du ikke kommet i gang med det smarte hjem, men er derimod bare almindelig mobil-junkie, så findes der også knapper til dig.

Fx. det svenskudviklede Flic, der er små fysiske Bluetooth-forbundne knapper, der helt enkelt, via en app, kan sættes til at styre din telefon.

(© Flic)

Knapperne kan fx bruges til at tænde eller slukke din musik-app, skippe til næste sang eller snooze dit vækkeur om morgenen.

Du kan sågar også indstille en Flic-knap til at bestille en taxa eller sende din GPS-lokation til en ven, hvis du føler dig utryg på gaden.

Føler du dig eksperimenterende kan Flic, via fjernstyrings-tjenesten IFTTT, også bruges til at kontrollere netforbundne elpærer eller andre smarte ting i hjemmet.

Flic-knapperne er så små, at du også nemt kan placere dem i bilen eller på cyklen. Lyder det mere som din stil kan 4 Flic-knapper erhverves for den samme pris som Logitechs Pop starter-sæt, nemlig 99 dollars.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk