Det runde smart-ur er landet - og får en blandet modtagelse

Motorolas runde smart-ur Moto360 er nu i handlen i USA. De første bulletiner lyder på, at det er det bedste smart-ur indtil videre, men at det stadig har store mangler.

Motorolas runde smart-ur Moto360 har været længe ventet. Selvom det er det mest attraktive ur på smart-ur markedet, lider det af en række børnesygdomme. (© Motorola)

Selvom smart-ure stadig på mange måder er i sin helt spæde start, så bliver udvalget i disse dage markant udvidet.

Særligt et ur har af mange medier været længe ventet, nemlig Motorolas Moto360, der kører på det nye Google styresystem Android Wear.

Uret blev første gang vist frem som en prototype i marts. Og grunden til at lige netop det ur har fået mange til at kaste deres kærlighed på det, inden de overhovedet har prøvet det er, at det er rundt og smukt designet.

Kort sagt at det ligner et ur, man har lyst til at gå med.

I dag har Motorola så officelt sendt Moto360 på markedet til en amerikansk pris på 249 dollars. Og selvom uret stadig bliver lovprist for sit design, så får uret blandede ord med på vejen i de medier, der har haft mulighed for at teste det.

Jeg føler mig nøgen uden mit ur

David Pierce fra The Verge er rimelig begejstret for Moto360.

- Jeg føler mig allerede nøgen uden det, mens jeg ikke lægger så meget mærke til min smartphone længere, skriver han.

Og han fremhæver også designet, som han mener har en underspillet elegance. Men han har også noteret sig at batteriet ikke holder længe, hvilket han kalder "uacceptabelt".

Og når det kommer til Android Wear - som er Googles platform og Motorola derfor ikke har den store indflydelse på - så mener han, at der er klare mangler.

- Et par måneder efter sin lancering, er der stadigvæk ikke så meget man kan gøre med Android Wear. Når jeg viser det til andre mennesker, ender min demonstration så godt som altid efter 10 sekunder, ved at jeg beder nogen om at sende mig en tekstbesked, som jeg kan svare på, fra min arm, skriver Pierce.

Han mener dog, at hvis man er på udkig efter et smart-ur, så er det Motot360 man skal gå efter. Men han noterer samtidig at udseendet kun er første skridt på vejen til et godt smart-ur, og at der stadigvæk er langt igen for den nye kategori gadget.

Du skal ikke købe et smart-ur endnu

The Wall Street Journals Joanna Stern er langt mere kritisk overfor uret. Hun skriver, at det er dejligt at der endelig er kommet et smart-ur, der ligner et ur, men at det ikke er det rigtige tidspunkt at købe et smart-ur på.

Og der er flere ting hun er stærkt utilfreds med ved Moto360, blandt andet størrelsen, som ikke passer til en kvindes håndled.

- Uret kan måske lyde som om det er småt med 1,8 tommer i diameter og en tykkelse på en 1,27 centimeter, men det ser nærmest ud som om nogen har taget et ur fra en væg og spændt på min arm, skriver hun.

Og så har hun været nødt til at lade det op 2 gange om dagen for at klare sig igennem en dags brug. Desuden skyder hun efter Android Wear, og mener at platformen fordi den er i sin spæde start, simplethen mangler brugbare apps.

Notifikationer på armen er heller ikke noget, hun er synderligt begejstret for i sin nuværende form.

- Smart-ure har stadig brug for hardware og softwareforbedringer, konkluderer Stern.

Det er rart at have på

Gizmodos Brent Rose er umiddelbart temmelig positiv i sin vurdering. Han mener, at det adskiller sig markant fra de andre få smart-ure på markedet, der ligesom Moto360 kører med Googles styresystem Android Wear.

- Hvor skærmene på LG G Watch og Samsung Gear Live lyder tynde og skrøbelige når du tapper på dem, får du her en high-end solid følelse, skriver Rose, der kalder det for det klart mest komfortable smart-ur på markedet, blandt andet på grund af den læderrem der følger med.

Han fremhæver også den trådløse dock, som man bruger til at lade uret med som et plus, sammenlignet med konkurrerende ure.

Også måden Motorola måler aktivitet på falder i Rose' smag. Hvor Samsung har en pulsmåler man selv skal aktivere, så måler Motorola konstant pulsen. Dataene bliver opdelt i tre forskellige kategorier, inaktiv, aktiv og høj aktivitet, og giver dermed et godt billede af hvor aktiv du har været i løbet af dagen, hvilket Rose mener er mere meningsfuldt.

Om det er det ur man skal købe, hvis man er på udkig efter et smart-ur, vil han dog vente med at udtale sig om, indtil han har testet uret i længere tid.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk