Dubai vil afholde robot-OL i 2017

Efter weekendens droneræs afslører Dubai endnu vildere planer for sports-begivenheder, der er proppet med teknologi.

Fremtidens sportsrobotter er nok en anelse mere strømlinede end denne lille fyr...

I den forgangne weekend løb det første Drone Prix af stabelen i Dubai. Arrangørerne kalder det selv verdens første og største internationale drone-ræs.

Vinderen blev den kun 15-årige brite Luke Bannister, som løb med førstepræmien på $250.000, mens den danske deltager, Kent Dideriksen, desværre måtte nøjes med en plads blandt de 16 bedste.

- Jeg klaskede ind i en port i et sving, og kom ikke videre. Men skidt med det, jeg tager dem næste gang, skrev Kent Dideriksen efter løbet i Dubai.

Robot-OL til næste år

I Dubai stopper ambitionerne dog ikke her. I slipstrømmen efter droneræset annoncerede styret, at de i december 2017 vil afholde de såkaldte World Future Sports Games.

Ideen er en slags fremtids-OL for robotter, i første omgang dog kun med fem discipliner - robotsvømning, robotløb, robotbrydning og robotracerløb - og så en gentagelse af weekendens droneræs.

-Vi har allerede gjort meget for innovationen i vores land med programmerne 'Drones for Good' og 'Robots for Good' og Drone Prix. Udviklingen af sportsteknologi er en vigtig del også af fremtidens udvikling, sagde kronprins Sheikh Hamdan til Emiraternes nyhedsbureau WAM.

World Future Games er dog ikke alene på banen. Allerede til oktober i år kan man opleve sportsbegivenheden Cybathlon, hvor hold af forskere, firmaer og handicappede sportsudøvere mødes i seks højteknologiske discipliner.

Facebook
Twitter