Efter Apple-undskyldning: Nyt iPhone-batteri bliver billigere

Fra sidst i januar og resten af 2018 vil det koste 229 kroner at udskifte batteriet i iPhones, skriver Apple.

Apple er blevet sagsøgt under beskyldninger om bevidst at gøre ældre modeller af iPhones langsommere for at øge salget på nye telefoner. (Foto: © Eduardo Muñoz, Scanpix)

I Danmark sænker Apple prisen for udskiftning af batterier fra 629 kroner til 229 kroner. Det oplyser virksomheden fredag.

Det sker, efter at virksomheden er blevet sagsøgt under beskyldninger om bevidst at gøre ældre modeller af iPhones langsommere for at øge salget på nye telefoner.

Fem kunder har ifølge nyhedsbureauet AP sagsøgt Apple ved en føderal domstol i Chicago i kølvandet på indrømmelsen, fordi de føler sig for dårligt informeret af Apple.

De påstår alle, at de aldrig ville have købt nye telefoner, hvis Apple havde oplyst dem om, at de kunne nøjes med at skifte batteriet ud og dermed gøre telefonen hurtigere.

For at komme de skuffede kunder i møde sænker Apple derfor prisen for udskiftning af batterier.

- Batterier er komponenter, der bliver mindre effektive med tiden.

- Derfor vil kunder med en iPhone 6 eller nyere kunne få skiftet batteriet fra sidst i januar og resten af året, skriver Apple torsdag i et officielt brev til selskabets kunder.

/ritzau/

Opdateret: Rettet at der er tale om iPhone 6 eller nyere, der kan få det billigere batteri og ikke telefoner der er ældre end iPhone 6, som oprindeligt skrevet.