Elcykel-hit fjerner ‘dansk design’ fra sin markedsføring

Mate.bike har ændret sin markedsføringsvideo, efter at DR-programmet So ein Ding har sat spørgsmålstegn ved, hvorvidt cyklen er dansk designet.

Danske elcykel-firma har fået forudbestillinger for godt 38 millioner kroner på crowdfunding-siden Indiegogo. Nu fjerner de 'danish quality and design' fra deres markedsføring. (Foto: © Mate.bike)

Det danske firma Mate.bike, der har haft succes med at sælge en elektrisk foldecykel, ændrer nu sin markedsføring.

Cyklen er ikke længere ‘danish quality and design’, som den hidtil har været præsenteret som i firmaets salgsvideo.

Ændringen sker blot få dage efter, de to søskende, der står bag Mate-cyklen, Christian Adel Michael og Julie Kronstrøm Carton, gæstede DRs teknologiprogram So ein Ding til en snak om, hvordan de selv havde designet cyklen.

Her kom det frem, at Mate er baseret på en kinesisk produceret standard-elcykel, som blandt andet forhandles i Lidl i Tyskland og på webhandlen Alibaba, Kinas svar på Amazon.

Selvom den er kinesisk, er den dansk

De to Mate-stiftere sagde i interviewet med So ein Ding, at deres cykel ikke kan sammenlignes med Lidl-cyklen.

Udover en anden lakering og et Mate-logo på stellet forklarede søskendeparret, at de selv har udvalgt alle delene på cyklen, hvilket de mente var nok til at sælge cyklen som dansk kvalitet og design.

Alligevel har de nu valgt at droppe det omstridte udtryk og det tilhørende dannebrogsflag fra produktvideoen.

- Vi vil gerne koncentrere os om at levere et godt produkt til vores kunder fremfor at diskutere fortolkning af, hvad der er dansk, siger Julie Kronstrøm Carton til DR som bevæggrunden for ændringen af videoen.

De to søskende har samlet lige godt 38 millioner kroner sammen via crowdfunding-siden Indiegogo. Det er selvsamme sted, den nye udgave af videoen nu kan ses.

Nedenfor kan du se hele So ein Dings interview med de to elcykel-iværksættere.