Email-app til børn giver forældre fuld kontrol

Ny app vil give børn mulighed for at sende emails - men mor og far styrer hvem børnene kommunikerer med.

Tocmail er en app der vil lade børn sende emails, mens at mor og far kan holde styr på hvem de sender til og hvem de modtager fra. (Foto: Nicolai Franck © DR)

Sender dine børn emails? Hvis ikke, er der nok flere grunde til det.

Måske har de slet ikke behovet, måske vil du ikke have, at de roder rundt i dit eget emailprogram, eller også er det for tidligt at lade dem bruge en Gmail.

Uanset grunden, så mener firmaet TocoBox, at de har fundet løsningen på "problemet".

Derfor har de udviklet Tocomail, en app til iPhone og iPad, som giver børn deres eget emailprogram, mens forældrene bevarer kontrollen.

Brugerfladen er ikke køn, men meget børneagtig. (© TocoBox)

Bestem hvem dine børn kan kommunikere med

Konceptet er, at forældrene bestemmer hvem børnene kan sende emails til og ligeledes kan forældrene lave en 'safe list' over personer, som børnene kan modtage mails fra direkte i deres indbakke.

Alle andre indgående emails ender i en 'catch all' indbakke og skal først have grønt lys fra forældrene, inden børnene kan se dem.

For at emails, der er fanget i 'forældrefiltret,' kan sendes videre til børnene, skal man abonnere på Tocomail og der er bestemt ikke gratis. 19 kroner om måneden eller 199 kroner for et år.

I gratisversionen kan forældrene altså sagtens læse emails der er 'fanget', men ikke sende dem videre til barnet. For de fleste vil dette dog næppe være et stort problem, da hele konceptet jo drejer sig om, at børn kun skal kommunikere med folk de kender.

Børnedesign til fingerspidserne

Kigger man på app'en, vil man da heller ikke være et sekund i tvivl om, at den er designet til børn.

Skrifttypen minder en smule om den 'klovneskrift' som Apple i en årrække brugte til sin note-app, hvis officielle navn er Marker Felt.

Men selvom at man kan skrive emails, så er det de grafiske elementer der er i højsædet.

Børnene kan vælge hvilken baggrundsfarve en email skal have og de kan vælge mellem en række billeder - varierende fra prinsesser til rumraketter eller dyr -, de kan sætte ind i emailen. Og så kan de selvfølgelig tegne deres egen tegning.

De kan også tage billeder med app'en og sende med, men det kræver tilladelse fra forældrene, hvis barnet skal kunne sende billeder, der i forvejen ligger på telefonen eller iPad'en.

Når børnenes smukke kreation er færdig, trykker de på send-knappen og derefter på navn eller ansigt på den person de vil sende til.

Altsammen er rimelig simpelt, selvom brugerfladen godt kunne være endnu mere intuitiv. Men børn samler det jo op på fem minutter og et barn fra 4-5 års alderen vil sagtens kunne betjene app'en.

Skal børn selv sende emails?

Af en førsteudgave at være, fungerer Tocomail rimeligt, så spørgsmålet om det holder eller ej, er mere af principiel karakter.

Skal børn selv overhovedet selv sende emails? Og skal forældrene kontrollere hvordan deres kommunikation foregår?

Det må være op til den enkelte at vurdere, men hvis alternativet er en Gmail (som man iøvrigt skal være 13 år for at bruge) med tilhørende reklamer, Viagra spam-mails, og muligheden for at kommunikere med alle i hele verden, så giver Tocomail nok fin mening.

Facebook
Twitter