EU vil afskaffe roaming-takster på mobil og internet i 2014

1. juli 2014 kan det være slut med dyre mobiltakster indenfor EU's grænser.

EU vil afskaffe roamingpriserne i Europa. Det kan betyde, at du snart kan rejse i hele EU og betale det samme som det koster at bruge telefon og mobilt internet i Danmark. (Foto: Christian Lindgren © Scanpix)

De fleste kender den ubehagelige overraskelse på telefonregningen, når de kommer hjem fra sommerferien syd på. Enten fordi man har talt lidt for meget i telefon, eller fordi man har tjekket emails og surfet på nettet.

Det kan snart være slut - muligvis allerede 1. Juli 2014.

27 EU kommisærer besluttede i tirsdags at lave en pakke, der skal skabe et fælles europæisk telemarked, og som fuldstændig vil fjerne roamingtaktser på mobiltelefoni, sms'er og internet indenfor EU.

Det skriver den engelske avis The Telegraph.

Færre operatører skal øge investeringerne i bedre netværk

Baggrunden for beslutningen er dog ikke at være flink mod forbrugerne, men fordi man mener, det nuværende telemarked står i vejen for investeringer i bedre og hurtigere netværk.

Ved at eliminere roamingtaksterne, forestiller man sig, at de omkring 100 operatører, der pt. er i Europa, vil være nødsaget til at fusionere eller gå sammen i alliancer, som vi kender det fra flyindustrien.

På den måde ønsker man fra EU's side at komme den nuværende fragmentering af markedet til livs, da man mener, at færre, men stærkere, operatører vil lede til øgede investeringer i bedre netværk.

Ifølge The Telegraphs kilder, vil detaljerne i aftalen blive færdiggjort og offentliggjort indenfor de næste seks uger.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk