EU vil indføre en standard for mobilopladere

Et lovudkast i EU vil harmonisere reglerne for radioudstyr, hvilket betyder, at der fremover blot vil være et slags opladerstik i mobiltelefoner.

Hvis det står til EU, skal der fremover kun være ét stik til at oplade mobiltelefoner. (© Colourbox)

Livet kan fremover blive noget lettere for alle med en mobiltelefon.

Et udkast til et lovforslag i EU vil nemlig harmonisere de forskellige mobilstik, så man fremover kan bruge den samme oplader i alle mobiltelefoner.

- Med denne aftale vil der blive mere sikkerhed under juletræerne. Jeg er særligt tilfreds med, at vi er blevet enige om introduktion af en fælles oplader - selvom Rådet og kommissionen var tøvende til at starte med. Det her vil komme forbrugerne til gode, siger tyske Barbara Weiler, der sidder i den socialdemokratiske gruppe i Europaparlamentet.

Regler for alt radioudstyr

Forslaget vil ikke blot harmonisere reglerne for mobiltelefoner, men for alt udstyr der bruger radiofrekvenser.

Det vil foruden den fælles oplader også betyde, at der skal være en bedre overvågning af de produkter, der skal på markedet samt mindske papirarbejdet for forbrugerne.

Før forbrugerne kan glæde sig over de nye regler, skal detaljerne først aftales mellem medlemslandene engang i marts. Herefter har alle medlemsstaterne to år til at indføre regler i de nationale love, hvorefter producenterne har yderligere et år til at leve op til kravene.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter