Europas største gadget-messe er tyvstartet: Her er 3 af de nye dimser

Nyt tablet-koncept, nyt tykt smart-ur, og ny tynd laptop. Det er tre af de mere interessante produkter, der allerede er blevet præsenteret i forbindelse med IFA-messen.

Lenovo gør det nu muligt at skrive med blæk på papir, og samtidig få det hele op på skærmen. (© Lenovo)

Det er blevet den tid på året, hvor elektronikproducenterne rykker til Berlin, for at præsentere deres nyeste grej på den gigantiske forbrugerelektronik-messe IFA.

Selvom messen officielt først starter fredag, så er flere af firmaerne allerede tyvstartet med lanceringen af deres nyheder.

Og lad det være sagt med det samme. Indtil videre er det ikke noget der tyder at det bliver en sand revolution - nærmere "lidt mere, lidt bedre, lidt hurtigere end sidste år".

Her er dog tre af de mere interessante lanceringer:

1. Lenovo forsøger at genopfinde tablet’en

Yoga Book kan både lægges helt fladt og foldes helt sammen. (© Lenovo)

Yoga Book er ikke en bog om yoga, men derimod Lenovos forsøg på et produktudvikle den velkendte tablet.

Yoga Book ligner lidt en laptop, men det, der på en computer er et tastatur, er på den nye Lenovo-tablet en trykfølsom plade.

Pladen fungerer som tastatur, men er altså et digitalt og touch-baseret et af slagsen - som vi kender det fra smartphones og tablets - og har såkaldt ‘haptisk feedback’, så man kan mærke, når man taster.

Den trykfølsomme plade giver også mulighed for, at man skrive eller tegne direkte på den med en tilhørende pen. Den har vi også hørt før.

Men Yogabogen har et særligt trick i ærmet. Lægger man et stykke papir på pladen, og udstyrer pennen med blæk, kan man skrive eller tegne direkte på almindeligt papir samtidig med, at alt hvad du skriver bliver digitaliseret på skærmen.

Yoga Book kommer senere på året i to udgaver: En med Windows og en med Android - med og uden SIM-kort. Priserne starter fra 3.700 kroner.

2. Samsungs ur vokser... den forkerte vej

Gear S3-uret kommer i to versioner - et sporty og et classic. (© Samsung)

Samsungs smart-ur-serie, Gear S, er nået til tredje udgave. Denne gang kommer uret i to forskellige versioner: Frontier er til de sporty, mens Classic er til… de mere klassiske.

Denne gang er det lykkes at putte GPS i uret, og Gear S3 er samtidig udstyret med nyeste Gorillaglas fra producenten Corning (Glass SR+), som skulle gøre uret mere modstandsdygtigt overfor slag og skrammer.

Også batteriet har fået en opgradering. Sydkoreanerne påstår, at uret kan køre helt op til 4–5 dage på en opladning - naturligvis afhængig af hvordan man bruger det.

Inden du skriver Samsungs nye ur på ønskesedlen, er det dog værd at bemærke, at det også er blevet tykkere. For folk med tynde håndled, er det vel nærmest lidt af en klods. Nå ja, og så koster det 3.499 kroner, når det engang senere på året rammer de danske butikker.

3. Verdens tyndeste laptop kommer nu fra Acer

Blot 9,98 millimeter gør Acers Swift 7 til verdens tyndeste laptop. (© Acer)

Vi slutter den lille rundtur med en verdensrekord i tyndhed.

Acer Swift 7 er den første laptop, der er under en centimeter tyk - mere præcist måler den 9,98 millimeter. Og så vejer den blot 1,1 kilo.

Som det nok allerede fremgår, så er den 13,3 tommer store Swift 7 hovedsageligt designet til at være ultra-portabel, men den huser alligevel både en solid Intel Core i5 processor, 8GB ram og 256GB SSD-lagerplads.

Har man brug for mere PC, og en skærm der kan bøjes hele vejen rundt, så kommer Acer også med en ny 14-tommer Spin 7. Men så bliver den altså også en hel millimeter tykkere.

Swift 7 lander til efteråret. Prisen lander på cirka 1o kilo.

Facebook
Twitter