Facebook bruger kunstig intelligens til at bekæmpe terrorisme

Billedgenkendelse og algoritmer skal blandt andet få bugt med terrorrelateret indhold på det sociale netværk.

Facebook vil terrorrelateret indhold til livs på det sociale medier, der hver måned bruges af mere end 2 milliarder mennesker. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Med to milliarder månedlige brugere påtager Facebook sig nu et endnu større ansvar for, hvad der bliver delt af indhold på det sociale medie.

I en ny blogpost offentliggør Facebook således, hvordan det sociale medie bruger kunstig intelligens til at bekæmpe delinger af terrorrelateret indhold på deres platform.

- Der er ikke plads til terrorisme på Facebook. Vi fjerner terrorister og statusopdateringer, som støtter terror, når vi bliver bekendt med disse, skriver Facebook selv på bloggen og fortsætter:

- Når vi modtager en anmeldelse af en opdatering, der potentielt kan linkes til terrorisme, undersøger vi den givne opdatering med det samme, og i de særlige tilfælde, hvor vi støder på indhold, der kan føre til overhængende fare for andre, underretter vi myndighederne.

Vil IS og Al Qaeda til livs

Ifølge Facebook er det særligt opdateringer om terrorgrupper som Islamisk Stat og Al-Qaeda, der bliver holdt øje med. Det sociale netværk vil dog ikke udelukke, at det vil udvide overvågningen til andre grupper.

Facebook har taget forskellige teknologiske muligheder i brug for at komme terrorrelateret indhold til livs.

Blandt andet scanner Facebook de billeder og videoer, der bliver uploadet. Matcher indholdet de billeder eller videoer, der allerede er kendt som terrorrelateret materiale - eksempelvis en propaganda-video fra terrorgruppen IS - vil billedet eller videoen blive fjernet med det samme.

Algoritme scanner tekst

Facebook oplyser også, at det sociale netværk har bygget en algoritme, der skal opspore tekst, som støtter terrorisme.

Ved at analysere tekst, som allerede er blevet fjernet fra platformen, fordi det opfordrer til terrorisme, skal algoritmen kunne analysere tekstbaserede statusopdateringer, så snart de bliver udgivet.

Facebook anerkender dog også på sin blog, at algoritmer og kunstig intelligens endnu ikke er så avancerede, at de vil kunne opfange alle former for opdateringer.

Ifølge CBS News offentliggjorde Facebook dog også i sidste måned, at det sociale netværk ville ansætte yderligere 3.000 mennesker til deres hold på 4.500 overvågere, efter platformen længe har stået på mål for at tillade livevideoer med vold, mishandling og sågar selvmord.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk