Facebook lancerer reklamer i populær beskedtjeneste

Messenger-appen er ikke længere reklamefri zone.

Reklamerne i Messenger vil dukke op mellem beskeder fra dine kontakter. Foto: Facebook og Phil Noble (© (c) Scanpix)

Verdens største sociale medie åbner nu for endnu en mulighed for at lukrere på sine mere end en milliard brugere.

Fremover vil annoncører over hele verden nemlig kunne betale Facebook for at komme i kontakt med de mange brugere gennem beskedtjenesten Messenger.

Det skriver Facebook selv på sin business-side.

Efter en testperiode i Thailand og Australien lancerer Facebook nu annoncer på startsiden i Messenger, og den populære app vil altså dermed ikke længere være reklamefri zone.

En video på Facebook Business viser, hvordan det eksempelvis kan være en reklame med tilbud på årstidens modetøj, der dukker op mellem beskeder fra dine Facebook-venner.

Annoncører kan allerede nu gå ind og oprette reklamer målrettet brugere af Facebook med en bestemt profil.

Ifølge britiske The Guardian skal det nye træk fra Facebook ses som et led i en strategi om i endnu højere grad at kapitalisere på de mange brugere, som Facebook har adgang til.

Facebook ejer også den populære billedtjeneste Instagram og WhatsApp, der ligesom Messenger er en app til at sende og modtage beskeder.

I 2014 gjorde Facebook Messenger-tjenesten til en separat app, så langt de fleste brugere i dag både har Facebook og Messenger på deres smartphone.

Facebook oplyser, at reklamerne i Messenger vil blive rullet ud over noget tid, og det er i første omgang kun en lille andel af brugerne verden over, der vil opleve dem.