Facebook på vej med helt trådløs virtual reality

Ledninger er et problem, når man har et sæt VR-briller på og ikke kan se sine omgivelser. Men en løsning er nu lige på trapperne.

Tidligt næste år kommer Oculus med nye trådløse VR-briller. Det er en udvikling, som hele VR-branchen jagter. (Foto: Noah Berger © Scanpix)

Hvis du har prøvet virtual reality, ved du nok, at oplevelsen kan være utrolig levende og nærmest kan hensætte dig til en anden virkelighed. Men den virkelighed kan man lynhurtigt og brutalt blive rykket ud af, hvis man snubler over en ledning.

Derfor arbejder stort set alle virksomheder, der laver virtual reality-hardware, på at gøre oplevelsen så kabelfri, som overhovedet muligt. Blandt dem også det Facebook-ejede VR-firma Oculus.

Oculus på farten

På konferencen Oculus Connect, offentliggjorde firmaet, at der kommer en trådløs VR-brille kaldet Oculus Go i starten af næste år.

Det er endnu uklart, hvilke typer oplevelser, der bliver mulige med Oculus Go. Facebook beskriver det selv som en mellemting mellem de VR-oplevelser, du kan få med en af de dyre briller som er sluttet til en kraftig PC, og de oplevelser, du kan få med mobil VR, som f.eks Samsungs Gear VR, hvor man indsætter en smartphone som skærm Brillen kommer til at koste 200 dollar.

Måske mere interessant for fremtidens VR-teknologiløftede Oculus sløret for et nyt koncept, de kalder Project Santa Cruz. Her er der ikke tale om en mellemtings-oplevelse, men en oplevelse af VR på linje med den, man får med et par Oculus Rift eller HTC-Vive briller tilsluttet en kraftig PC, bare uden ledningerne.

I dag skal man bruge en til tre selvstændige sensorer spredt ud i rummet til at holde styr på, hvor VR-brillen befinder sig, for at overføre den position til den virtuelle verden. Med Project Santa Cruz regner Oculus med, at brillen kan lave de målinger selv uden eksterne sensorer.

Den funktion kan en HTC Vive med den trådløse tilføjelse ikke få - der er de eksterne sensorer stadig nødvendige.

Oculus ide til Project Santa Cruz-brillen er, at den både holder øje med omgivelserne, men at den samtidig skal holde styr på de trådløse controllere, man bruger til at simulere sine hænder i VR.

På videoen herunder kan du se, hvordan Oculus selv forklarer det:

Facebook
Twitter