Facebook-stifter går maxi-viralt

Sjovt eller skræmmende - flest lader til at være mildt skræmt dette billede fra søndagens Samsung-pressemøde, der de sidste par dage har spredt sig som en virus på nettet.

Billedet bringer mindelser fra The Matrix, hvor menneskerne blot var batterier og levede i en maskinskabt fantasiverden, uvidende om, at var slaver af maskinerne. (Foto: Twitter)

VIDENSKABSBILLEDET: Mens Virtual Reality er både underholdende, nyttigt og sjovt, står det fortsat ikke helt klart, hvad Facebook-stifter Mark Zuckerberg går og drømmer om af fremtid for Facebooks VR-selskab Oculus.

Afhængigt af ens syn på det sociale medie, kan ideen om at lade sig opsluge digitalt af en VR-udgave af Facebook - og alle de mange reklamer og mere eller mindre læseværdige kommentarer - være enten en drøm eller et mareridt.

At dømme ud fra folkestemingen på Twitter, er de fleste lidt skræmte af det dystopiske billede, der egentlig stammer fra Samsungs pressemøde på mobilmessen Mobile World Congress søndag, men som siden er blevet udlagt som lidt af hvert på Twitter.

VR kan være en ganske stærk og dyb oplevelse, der potentielt kan tryllebinde brugeren - og rundt omkring på nettet er billedet blevet udlagt som en fremtidsscenario for en tid, hvor Zuckerberg og Facebook langt om længe er trængt helt ind i brugernes hjerner, og har forvandlet dem til en slavehær af zombier.

I virkeligheden var det hele lidt mere uskyldigt - Samsung har flere VR-produkter på hylderne, og Oculus har haft en finger med i udviklingen af dem. Derfor havde Samsung inviteret Facebook-stifteren til at fortælle om sine visioner for Social VR.

Og mens tilskuerne fik en VR-oplevelse, smuttede Zuckeberg (næsten) ubemærket på scenen, hvor han stod, da tilskuerne tog brillerne af.