Facebook-stifter: Vi arbejder på alternativ til 'synes ikke godt om'-knap

Facebook arbejder på en ny form for 'synes ikke godt om'-knap. Brugerne skal kunne udtrykke flere følelser, fortæller Mark Zuckerberg.

Mark Zuckerbergs melding om en ny knap, der kan bruges til eksempelvis triste øjeblikke, kom i forbindelse med en såkaldt Q&A-session hos Facebook. (© Wiki Commons/Tech Crunch)

Ikke alle øjeblikke, er gode øjeblikke. Facebook-stifter Mark Zuckerberg fortæller nu, at der derfor arbejdes på en ny form for 'synes ikke om'-knap.

- Folk har spurgt om en ’synes ikke godt om’-knap i mange år. Vi lytter,og vi arbejder på det, og vi vil levere noget, som møder de behov, som brugerne har, sagde Mark Zuckerberg i dag i forbindelse med et spørgesession hos Facebook.

Endnu skulle en anden form for knap være på vej, som kan vise en form for sympati eller andre følelser.

- Ofte deler folk noget på Facebook, som er triste øjeblikke i deres liv. Folk fortæller os, at de er kede af kun at kunne trykke ’synes godt om’, fordi det ikke udtrykker en passende følelse, sagde Mark Zuckerberg i dag.

Tidligere afvist 'synes ikke godt om'-knap

I december 2014 afviste Mark Zuckerberg, at der ville komme en ’synes ikke godt om’-knap. Tidligere har en udvikler hos Facebook Dan Muriello dog udtalt, at det nærmere bliver en sympati-knap, som Facebook kommer til at lancere.

Mark Zuckerberg holdt dog i dag fast i, at det ikke bliver en knap, hvor man bare kan trykke, hvis man ikke synes godt om et opslag.

- Mange har spurgt om en ’synes ikke godt om’-knap, fordi de vil udtrykke, hvis der er noget, de ikke bryder sig om. Det er ikke noget, som vi mener er godt for verden, sagde Mark Zuckerberg.

Kritik af like-knap

Tidligere er ’synes godt om’-knappen blevet kritiseret for at blive brugt til at samle information om brugerne.

Knapperne har blandt andet været genstand for et stort gruppesøgsmål i Østrig, hvor aktivisten Max Schrems tidligere på året rejste en sag mod Facebook om en hel bunke forskellige mulige krænkelser af europæisk lov.

Her var overvågning via 'synes godt om'-knapperne et af punkterne, fordi Facebook flere gange er blevet taget i at indsamle data om folks adfærd rundt omkring på nettet - også selvom man ikke trykker på knapperne.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk