Facebooks virtual reality-brille sættes til salg onsdag

Den længe ventede Oculus-brille kan snart forudbestilles - men prisen kendes stadig ikke.

Virtual Reality spås et stort gennembrud i 2016. Men det er før sket for andre teknologier, der aldrig rigtig er blevet til noget. (© Oculus)

Det har længe været kendt, at den Facebook-ejede virtual reality-brille Oculus ville komme på markedet i starten af 2016. Men nu har firmaet sat dato på.

Fra 6. januar klokken 17 dansk tid vil brillen kunne forudbestilles på Oculus' egen side.

Der er dog stadigvæk intet ord om pris, leveringsdato eller om hvorvidt den kan bestilles fra alle lande. Disse informationer løfter Oculus først sløret for, samtidig med at der åbnes for bestillinger.

Spørg Oculus stifter om alt

Stifteren af Oculus, Palmer Luckey, vil kl. 3 natten til torsdag stille op til en såkaldt AMA (spørg mig om alt) på det sociale medie Reddit. Her vil der blive muligt for brugerne at få svar på de - formentlig - stadigvæk mange ubekendte, der følger med det nye grej.

Luckey fik oprindeligt stor succes med Oculus på crowdfudningplatformen Kickstarter i 2012, hvor han samlede mere end 2,5 millioner dollars ind til brillen.

I marts 2014 solgte han firmaet til Facebook for 2 milliarder dollars. Han står dog stadig i spidsen for projektet.

Virtual Reality er spået et stort gennembrud i 2016. Her vil også HTC Vive og Sonys Playstation VR efter planen også nå ud til forbrugerne.

Også på teknologimessen CES, der netop nu løber af stablen i Las Vegas, er Virtual Reality et af de helt store fokusområder.