Feltet for virtual-reality briller vokser

HTC-flagskibet Vive kommer til april og får en hamper pris. LG er klar med en lille let VR-brille, der er konkurrent til Samsungs Gear VR.

LGs nye VR-brille er lille og let, sammenlignet med hvad der ellers er på markedet. (© LG)

Virtual reality og 2016 tyder på at blive nærmest uadskillelige.

Så godt som alle producenter, der førhen mest var smartphone-firmaer, er klar med en brille, der skal gøre det muligt at opleve virtuelle verdener. Og de kommer vitterligt i alle prisklasser.

Helt i top finder man den længe ventede HTC Vive-brille.

HTC Vive (© HTC)

HTC har langt om længe løftet sløret for pris og forventet leveringsdato. De første udgaver af Vive lander i starten af april og får en prislap på hele 799 dollars. Dermed bliver Vive 200 dollars dyrere end Facebooks Oculus.

For merprisen bliver HTCs brille leveret med flere controllere, der kan bruges til at navigere i den kunstige verden - fx til at tegne eller gribe ting med.

Danmark med fra start

Vive kan forudbestilles fra slutningen af denne måned og Danmark er blandt de 24 lande, der i første omgang får Vive-brillen.

Hvad prisen rent faktisk bliver herhjemme vides endnu ikke. Direkte omregnet svarer 799 dollars til 5.400 kroner, men et bud på 6.500 - 7.000 kroner er nok ikke helt ved siden af - og så er man endda kun halvt i mål.

Udover brillen skal man nemlig også have en rimelig kraftig gaming-computer, så starter man fra bunden, skal man altså hurtigt afsætte i nærheden af 15.000-20.000 kroner.

Briller i alle prisklasser

Men der er heldigvis også løsninger til folk, der bare vil prøve VR og som kan klare sig med mindre end det allerbedste.

Senest er LG kommet på banen med deres LG 360 VR.

For at brillen virker skal man dog have en smartphone, og ikke bare en hvilken som helst en, men LGs helt nye G5. Ligesom med Samsungs Gear VR, ligger computerkraften nemlig i telefonen.

Det nye ved LGs VR-løsning er, at telefonen ikke skal sættes ind i brillen og dermed heller ikke fungerer som skærm. I stedet er brillen udstyret med en linse til hvert øje.

LGs brille set indefra.

Det gør brillen markant mindre og med en vægt på blot 118 gram også en del lettere, end de andre løsninger på markedet. Hverken pris eller leveringsdato kendes endnu.

Nye 360-graders kameraer

Udover briller til at se 360-graders video i, er der også flere nye kameraer på vej, der skal gøre det nemt for brugerne selv at optage omsluttende video.

Blandt andet er LG klar med LG 360 Cam og Samsung med Gear 360.

Samsungs 360-graders kamera er kuglerundt. (© Samsung)

Begge kameraer er udstyret med to vidvinklede linser, der tilsammen kan skyde 360 grader. Billederne skal dog sys sammen bagefter, inden de kan afspilles.

Også Nikon og Nokia har tidligere annonceret, at de er på vej med 360-graders kameraer.

Facebook
Twitter