Firma bag Ashley Madison udlover hacker-dusør på 500.000 dollar

Det canadiske politi opfordrer andre hackere til at angive bagmændene i Ashley Madison-lækket.

Både Toronto Police, the Royal Canadian Mounted Police, Ontario Provincial Police og amerikanske FBI deltager i Ashley Madison-efterforskningen. (Foto: EVA HAMBACH © Scanpix)

Avid Life Media, selskabet, der ejer utroskabssitet Ashley Madison, udlover nu en halv million amerikanske dollars til oplysninger, der kan føre dem til hackerne bag lækket af sitets brugere.

Det oplyser det canadiske politi ved et pressemøde tidligere i dag.

- Jeg kan bekræfte, at Avid Life Media tilbyder en dusør på 500.000 dollar til alle, der kan bibringe information, der leder til identifikationen, anholdelsen og domfældelsen over den person eller de personer, der er ansvarlige for lækket af Ashley Madisons database, lød det ifølge BBC på dagens pressemøde.

- Jeres handlinger er ulovlige

Politkommissær ved Toronto Politi, Bryce Evans, havde ved dagens pressemøde en direkte besked hackerne bag cyberangrebet - medlemmerne af det såkaldte 'The Impact Team'.

- Jeg vil gerne gøre det meget klart over for jer, at jeres handlinger er ulovlige, og at vi ikke vil tolerere dem. Dette er jeres wake up call, sagde Bryce Evans ifølge BBC ved dagens pressemøde.

Politet har oprettet en særlig Twitter-profil, hvor man kan henvende sig direkte. Ambitionen er, at få andre hackere til at yde bistand i efterforskningen.

33 millioner taget med bukserne nede

Den stjålne data fra Ashley Madison indeholder oplysninger om mange millioner brugere og går helt tilbage til 2007.

I alt er der tale om ti gigabyte data, der indeholder mindst 33 millioner konti med oplysninger om brugernes navne, email-adresser, fysiske adresser, telefonnumre og kreditkortnumre. Nogle af de lækkede data, for eksempel kodeordene, er slørede, og kreditkortoplysningerne er kun delvise.

Ifølge politiet i Toronto har to personer, med forbindelser til lækket af Ashley Madison-profilerne, angiveligt taget deres eget liv. Der er dog ikke yderligere oplysninger omkring omstændighederne.

Facebook
Twitter