Fitnessfirma klar med ny mobil betalingsløsning

Fitbit Pay hedder den nyeste mobilbetalings-løsning i Danmark. Danske Bank er hoppet ombord, selvom man kun kan betale med et enkelt motions-ur.

(© Fitbit)

En måned efter Apple Pay blev lanceret til danskere med konto i Jyske Bank eller Nordea, kommer der nu endnu en spiller ind på det danske mobilbetalingsmarked.

Dog i en markant mindre målestok.

Det er det amerikanske firma Fitbit, der nok er mest er kendt for sine motions-trackere, som nu lancerer Fitbit Pay.

Fitbits helt egen mobilbetalingsløsning virker dog kun med firmaets nye ur Fitbit Ionic. I første omgang er det tilmed kun kunder i Danske Bank, som har et Mastercard, der kan benytte sig af den nye ur-betalingsløsning.

Hvorfor vil Danske Bank spille på så lille en bane?

Med andre ord er det pt. så minimalt et segment, at kun ganske få butiksmedarbejdere inden jul vil opleve en kunde, der ønsker at betale med kombinationen Fitbit Ionic og Fitbit Pay.

Derfor kan det også undre, hvorfor en bank af Dansk Banks kaliber vælger at indgå et samarbejde med netop Fitbit. Men det er der ifølge Danske Banks direktør for Personal Banking, Jesper Nielsen, gode grunde til:

- FitBit Pay er vores første eksperiment med wearables (computere man bærer på kroppen, red). Det skal først og fremmest ses som en test, hvor vi vil vurdere interessen og kundeoplevelsen med wearables.

Skulle FitBit Pay blive en fuser, kan Danske Bank dog stadig drage nytte af samarbejdet.

- Den teknologiske udvikling, der ligger bag løsningen, kan nemlig relativt enkelt overføres til andre typer af wallets og partnerskaber. Dermed er fundamentet for endnu flere digitale betalingsløsninger til kunderne lagt i fremtiden. Og det er især derfor, at vi har valgt at indgå aftalen med FitBit, siger Jesper Nielsen i en skriftlig udtalelse til DR.

Koster det samme som et Apple Watch

Fitbit Ionic-uret har været på markedet i Danmark i en måned, og koster ca. 2.700 kroner, og ligger altså i samme prisleje som Apples ur.

Ligesom iPhone og Apple Watch bruger Fitbit-uret en NFC-chip til betaling, så det burde kunne bruges i alle forretninger, der tager imod kontaktløse betalinger og udenlandske betalingskort.

Apple sidder på godt 50 procent af det danske smartphone-marked og Apple Watch har indtil nu været det eneste ur, der kan bruges til at betale kontaktløst med i danske butikker.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk