Flickr: Gem alle dine billeder hos os - helt gratis

Med 1 terabyte gratis plads online kan du gemme alle de billeder, du nogensinde kommer til at tage.

Flickr (© Skærmbillede fra flickr.com)

Hvordan laver man online back-up af alle sine billeder?

Svaret skal måske findes hos en af verdens største billedetjenester, Flickr, som nu tilbyder alle 1 terabyte gratis plads, og som samtidig har re-designet deres site.

1 terabyte er det samme som 1000 gigabyte, og vil for langt de fleste mennesker være nok til at kunne gemme alle de billeder, de nogensinde kommer til at tage.

Det svarer til 500.000 billeder taget med et 7 megapixel-kamera eller 350.000 billeder fra et 10 megapixel-kamera. Eller som Flickr skriver på deres blog, så kan du tage ét billede i timen i 40 år, før du løber tør for plads.

Videoer og billeder i fuld resolution

Udover billeder kan du også uploade videoer i HD kvalitet, 1080p. Dog er der en begrænsning på længden af videoerne, som kun må vare 3 minutter og fylde 1GB. Den plads videoerne fylder tæller som en del af den gratis plads.

Flickr har også langt om længe taget konsekvensen af, at billeder og smartphones er uadskillelige størrelser. I slutningen af sidste år lancerede de en app til iPhone, og nu har de også lavet en Android-app, så Androidbrugere også kan se, uploade og dele billeder fra telefonen.

Gratis = reklamer

Som altid på internettet er ingenting helt gratis.

Betalingsmidlet hos Flickr er en gammel kending og hedder reklamer. Hvis du vil undgå at have reklamer ved siden af dine billeder, så koster det 50 dollars om året svarende til godt 300 kroner.

Det er det samme beløb som 1 terabyte koster hos Google - om måneden -, mens at man hos Dropbox kun kan købe det halve, 500 GB, som også koster 50 dollars om måneden.

Yahoo vil genopfinde sig selv

Med snart 20 år på bagen er Yahoo!, som ejer Flickr, en af internettets gamle kæmper.

Efter langsomt at være gået lidt i glemmebogen, går de nu 'all-in' på at genopfinde sig selv og finde vejen til et yngre publikum.

Med ansættelsen i 2012 af den nye direktør, Marissa Mayer, - som har en glorværdig fortid hos Google -, har Yahoo kaste sig ud i en foryngelseskur med fokus på at udvikle en stærk mobil tilstedeværelse.

De første resultater af Mayers styre ser vi nu med 1 milliard dollar købet af mikro-blogging platformen Tumblr og Flickr's særdeles attraktive gratis 1000GB.

Til sammenligning tilbyder Google 15GB gratis plads - som en kombination af billeder på Google+, Gmail og dokumenter på Google Drev - mens Dropbox giver dig 2 GB uden beregning.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter