Tabslisten over tidligere mobilbrands bliver nu en smule længere, når den kinesiske PC-gigant Lenovo over de kommende måneder vil udfase det gamle Motorola-navn, og i stedet blot benytte navnet 'Moto by Lenovo'.
Lenovo købte Motorola Mobility af Google i oktober forrige år for 2,9 mia. dollars. Google gav selv 12,5 mia. dollars for den tidligere så trendy mobilproducent i 2011.
Med udfasningen af Motorola-navnet ryger endnu et af de brands, der ellers var med til at definere mobil-æraen i begyndelsen af årtusindet.
Nokia opgav sidste år ævred og solgte mobildivisionen til Microsoft, som foreløbig ikke har genskabt fordums storhed - og svenske Ericsson solgte sin ejerandel af Sony Ericsson-samarbejdet til Sony i 2012.
2016 bliver også skæbneår for Sony
Sony har foreløbig ikke formået at gøre mobildivisionen profitabel, trods flere fyringsrunder i blandt andet det svenske udviklingscenter i Lund, og Sony-topchef Kazuo Hirai har kraftigt antydet, at 2016 skal byde på nye tider for Sonys mobil-division, hvis ikke det skal ende med et frasalg.
De store forandringer begyndte i 2007, da Apple lancerede sin iPhone, og dermed gjorde kampen om mobilkøbernes gunst til en krig på software, snarere end hardware.
Allerede året efter kom den første Google Android-mobil fra HTC og Android er siden vokset til at udgøre næsten 85 procent af nysolgte smartphones, viser tal fra analysehuset IDC. Siden er også HTC kommet i problemer, og er i dag gledet ud af top 5 over mest sælgende producenter, der domineres af kinesiske Xiaomi, Huawei og Lenovo, der er i hælene på Samsung og Apple.
Her er en lille håndfuld af dem, der har måttet lade livet undervejs.
Motorola
Nokia
Ericsson
Siemens
Sony Ericsson