Første førerløse taxa-passagerer er forsikret

Google-firmaet Waymo har nu forsikring på plads for passagerer i firmaets kommende førerløse taxa-service.

Her ses en af Waymos førerløse biler køre gennem et kryds i Arizona - uden sikkerhedschauffør bag rattet. (Foto: Natalie Behring © Scanpix)

Et af de helt fundamentale spørgsmål i forbindelse med førerløse biler er forsikring.

Hvem har ansvaret, hvis en robotbil forårsager skade på et andet menneske? Og hvad hvis en passager kommer til skade, mens personen befinder sig i en førerløs bil?

Det sidste spørgsmål har Googles bildivison, Waymo, fundet en løsning på.

De har indgået en aftale med forsikringsfirmaet Trov om at forsikre alle passagerer, der kører med Waymos biler, når de næste år lancerer det, der ser ud til at blive verdens første førerløse taxaflåde i Phoenix, Arizona.

Det oplyser de to firmaer i en pressemeddelelse.

Dækker personskade, ejendom og afbrudte rejser

Forsikringen vil dække passageren under hele turen - herunder mistet og beskadiget ejendom og erstatning for afbrudte rejser. Desuden vil man få sine udgifter refunderet, hvis man skulle komme til skade under køreturen og har brug for efterfølgende behandling, oplyser firmaerne.

Waymo begyndte som det første firma i verden at køre uden sikkerhedschauffør bag rattet på offentlig vej i november. Lige nu er der stadig tale om test, men meget snart får de første almindelige mennesker chancen for at køre taxa med de autonome biler.

Senere i 2018 er ambitionen at udvide det til en fuld førerløs taxa-service, som alle i Phoenix-området kan praje med et tryk i en app.

Facebook
Twitter