Forhenværende NSA-direktør: Vi bliver allesammen overvåget

Vi bliver allesammen overvåget af efterretningstjenesterne, som til hver en tid kan grave vores private data frem. Det siger den tidligere NSA-mand William Binney.

Forhenværende teknisk direktør i NSA, er særdeles klar i spyttet, når han svarer at vi allesammen bliver overvåget af efterretningstjenesterne.

Lyt godt efter hvad William Binney siger i denne video. For ordene fra den forhenværende tekniske direktør i NSA, er ikke til at tage fejl af. Vi bliver allesammen overvåget.

I forbindelse med temalørdagen 'Vi bliver overvåget' spørger DRs Nikolaj Sonne den tidligere efterretningsmand direkte:

- Bliver jeg udspioneret? Hvortil Binney svarer 'Ja'.

- Hvordan ved du det, spørger Sonne.

- Det bliver alle, svarer Binney og fortsætter:

- Spørgsmålet er om de (efterretningstjenesterne, red.) bruger mandskab til at kigge på dine data og følge efter dig.

- Men uanset, er dataene stadigvæk gemt og tilgængelige, hvis de får lyst til at kigge på dig på et senere tidspunkt, siger den tidligere efterretningsmand.

Binney har arbejdet sammen med Danmark siden 1975

Binney forklarer også til Nikolaj Sonne, at NSA og Forsvarets Efterretningstjeneste har samarbejdet i årtier. Personligt har Binney været i Danmark 14-15 gange, og har i embedsmedfør været her første gang i 1975.

Temalørdagen 'Du bliver overvåget' løber over skærmen på DR2 lørdag d. 9 maj kl. 20.00.

Her kan du blandt meget andet også se hvad chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste, Thomas Ahrenkiel, forklarer til Nikolaj Sonne om måden man overvåger på i Danmark, og høre hvad Binneys respons er på, om det giver mening at indsamle store mængder data for at finde terrorister.

Desuden bliver du oplært i digitalt selvforsvar, så du bedre kan beskytte dig mod de mange firmaer, der følger intensivt med i dit digitale liv.

Se 30 sekunders trailer for temalørdagen nedenfor.