Google: du må ikke sælge dine Google-briller

Google har indført strenge regler for de få udvalgte, der "får lov" til at købe Google Glass-briller. De må hverken sælges, gives væk eller lånes ud.

Google medstifter Sergey Brin med et par af Googles briller på. (Foto: Robert Galbraith © Scanpix)

En af de mest eftertragtede gadgets i denne tid er Google Glass - Googles bud på intelligente briller, som med indbygget skærm, kamera, mikrofon og hovedtelefoner fungerer som en slags smartphone man bærer på hovedet i stedet for i lommen.

Men Google-brillerne er også kontroversielle på flere måder.

Der er mange som er bange for hvad det vil betyde, hvis tusindvis af mennesker kommer til at gå omkring med et videokamera integrereret i deres briller, eller om vi allesammen vil blive møgdistraherede af hele tiden at få beskeder på en lille skærm i kanten af synsfeltet.

Hvem ejer egentlig brillerne?

Men det er ikke det eneste potentielle problem med Google Glass. Wired Magazine har kigget nærmere på den aftale man indgår med Google, når man køber et par briller - og den aftale er temmelig restriktiv.

Google skriver eksplicit, at man ikke må sælge, låne eller forære brillerne til andre. Gør man det alligevel forbeholder Google sig retten til at deaktivere brillerne, og under alle omstændigheder bortfalder enhver garanti og support.

Den slags aftaler er ved at være almindelige når det gælder software og webtjenester, og i visse tilfælde også forskellige typer af indhold, som fx e-bøger på Amazons Kindle.

Er det lovligt - og rimeligt?

Men måske er Google ude i grænselandet, når det gælder hardware man har købt og betalt for - hele 1500 dollars per styk, for de få udvalgte, som har "fået lov" til at købe et sæt.

Det mener i hvert fald Electronic Frontier Foundation, ifølge Wired - selvom de også erkender, at Google formodentlig er indenfor lovens rammer.

Her fra vil vi nok sige, at det havde været okay, hvis Google havde givet et gratis sæt test-briller til udvalgte brugere - men at det ikke er i orden, hvis man har skullet betale næsten 10.000 kroner for et par...

Facebook
Twitter