Google-ejet overvågningskamera slukker aldrig

Det netforbundne overvågningskamera Nest Cam er tændt, selv når brugerne afbryder det. Firmaet afviser dog, at det transmitterer billeder og lyd.

Overvågningskameraet fra Nest kan filme 24 timer i døgnet, og advare brugeren, hvis der er noget, der bevæger sig. (© Nest)

Sender det Google-ejede overvågningskamera Nest Cam stadig billeder over nettet, når brugeren har slukket det?

Det er der opstået tvivl om, efter forskere hos ABI Research har fundet ud af, at kameraet stadigvæk er tændt, selv når brugeren har afbrudt det via den tilhørende app. Det skriver BBC

Oplysningerne har naturligt nok sat spekulationer i gang, om hvorvidt kameraet så stadig overvåger og tager billeder. Det afviser Nest Labs dog, er tilfældet.

Til BBC forklarer firmaet, at kameraet ganske vist stadig bruger strøm, selv når den grønne lampe ikke lyser, men at der hverken bliver streamet billeder eller lyd til nettet, og at det derfor ikke længere "kan se" eller overvåge noget.

De mener derfor ikke, at man skal være bekymret over, at Nest Cam aldrig slukker helt.

I takt med at flere og flere firmaer udvikler udstyr, der transmitterer data live fra hjemmet, er sikkerheden i stigende grad kommet i fokus. Fx har der været flere sager hvor både webcams og babymonitors er blevet hacket.

Nest Labs siger dog til BBC, at al information sendt via Nest Cam er krypteret, og at data fra kameraet ikke kan hentes ud, selv hvis uvedkommende personer skulle have fået adgang til brugerens lokale netværk.

FacebookTwitter