Google gør office-pakken til mobil gratis

Google går i Apples fodspor og gør deres mobile office-pakke gratis. Microsofts kunder er målet.

Google går direkte efter at få brugere af Microsofts Office-pakke til at bruge deres nye gratis office-app til iPhone-, iPad- og Android-brugere. (© Skærmbillede fra Quickoffice)

Da Apple lancerede nye iPhones, meddelte de samtidig, at folk der køber en af deres telefoner eller tablets, fremover får Apples mobile udgave af office-pakken, iWorks, gratis med i købet.

Nu går Google i samme retning og har gjort deres office-pakke til telefoner og tablets, som hedder Quickoffice, gratis for alle Apple og Android-brugere.

Det som både Apples og Googles apps kan er, at oprette og redigere dokumenter i Microsofts Office-format - altså Word, Excel og Powerpoint-dokumenter - direkte på telefonen eller tablet'en.

Googles mission er klar

Og det er da også fuldstændig tydeligt, hvad det er, Google går efter med deres nu gratis Quickoffice-app.

Når du åbner app'en første gang bliver du mødt af teksten: "Denne gratis app fra Google lader dig oprette og redigere Microsoft Office dokumenter på din iPhone og iPad" - altså endnu et direkte angreb på en af de bastioner Microsoft har siddet tungt på i en årrække.

Google er meget tydelige omkring hvad tanken er med deres nye app - lokke kunder væk fra Microsoft. (© Skærmbillede fra Quickoffice)

Microsoft bliver mere og mere presset

Med Apple og Google der begge er gået gratis, peger pilen nu mod Microsoft.

Med lanceringen af deres Surface RT tablets var den gratis office-pakke netop et af hofnumrene, der skulle lokke brugere fra Android og iOS over til Microsoft.

Siden har Microsoft lanceret en Office 365 app til både Apples iOS og Googles Android.

Men selvom app'en er gratis, så koster det minimum 799,- kroner om året at abonnere på Office 365, hvilket formentlig for mange privatkunder er en 'deal breaker' - ikke mindst nu hvor konkurrenternes mobil-officepakker er blevet gratis.

Microsoft med web-app

På trods af at Google og Apple går benhårdt efter at kapre Microsofts office-kunder, tager Aaren Ekelund, direktør for Office-divisionen i Microsoft Danmark, situationen med ophøjet ro.

- Det bekymrer os for så vidt ikke. Vi har også en gratis-udgave, Office Web Apps, som alle frit kan bruge på tværs af enheder og platforme, herunder også iOS og Android - og som vi mener, giver en rig oplevelse, siger Ekelund til DR.

Det Ekelund henviser til er, at man med deres web-app kan oprette og editere office-dokumenter i skyen som en del af deres Skydrive (Microsofts svar på Dropbox og Google Drive).

Men Microsofts web-app er, i modsætning til Googles og Apples bud, ikke en decideret app, og er altså afhængig af at man er online og logger ind på Skydrive, før man kan komme i gang. Ikke en specielt dedikeret mobilløsning.

Google lokker med ekstra plads

Mens Microsoft altså tager det helt roligt, så er Google anderledes aggressive for at lokke kunder indenfor i butikken.

De smider nemlig for en god ordens skyld 10 GB ekstra plads på Google Drive efter alle, der downloader deres Quickoffice app gratis.

For at få den ekstra plads skal man dog downloade app'en og logge ind på sin Google konto igennem Quickoffice inden d. 26 september.

Det lyder jo næsten for godt til at være sandt, men da indsamling af data er Googles levebrød, så er det nok en fin forretning for dem at smide lidt ekstra lagerplads i bytte for adgang til lidt flere af dine data.

FacebookTwitter