Google køber Bump

Man bliver ikke nødvendigvis stinkende rig af at lave populære apps. Det viser Googles køb af den populære app, Bump.

Det er fortsat muligt at bumpe - men nu er det Google, der ejer teknologien. (Foto: Bump © Bump)

Internetgiganten Google slog i går en klo den stærkt populære app Bump, som reelt var på vej ud i glemslens tåger, selv om den er blevet hentet millioner af gange.

Bump står Google i omkring 30-35 mio. dollars (op mod 200 mio. kroner) ifølge flere vurderinger, men det er usikkert, hvor meget stifterne reelt får ud af salget. Bump havde hentet godt 20 mio. dollars i venturekapital, der var tæt på at være brændt af.

Og det efterlader et forholdsvist lille beløb til deling mellem Bumps stiftere, når venturekapitalfondene har taget deres andel af rovet.

Stiftet i 2008 - og allerede på vej mod graven

Appen var et eksempel på hvor hurtigt tingene bevæger sig i teknologiens verden. Selskabet blev stiftet i 2008 og Bumps primære funktion var, at sætte brugerne i stand til at dele filer, blot man bumpede sin telefon sammen med en anden Bump-brugers telefon.

Bump var således længe en af de mest populære apps til Apples iPhone, og blev hentet over 100 mio. gange, også til Googles Android-mobiler. To teknologier har dog gjort livet surt for Bump.

Dels er NFC (Near Field Communications), ved at blive almindeligt i mange ikke-iPhones, og pointen med NFC er netop, at sætte brugeren i stand til let at foretage manøvrer, som fx overførsel af filer ved berøring mellem to telefoner.

Blandt andet har Samsung lanceret Bump-agtige apps, der udnytter NFC.

Apple trækker tæppet væk

Derudover har Apple i et stykke tid udviklet Airdrop-funktionen på Mac-computere, der sætter brugerne i stand til at dele filer med andre Apple-enheder i nærheden.

Denne funktion er nu også klar til iPhones med det kommende iOS7, der frigives i morgen.

Dermed er Bumps relevans ved at blive en anelse udvandet, og lanceringen af et fotodelingsværktøj, kaldet Flock, har ikke kunnet ændre på det faktum, at Bump har haft svært ved at finde indtægtskilder.

Det vides ikke, hvilken funktion Bump skal tjene hos Google.

Se Bump i So ein Ding

So ein Ding's spritnye apppanel går i øvrigt i luften i aften, d. 17 september, hvor panelet netop tester Bump. Det foregår DR2 kl. 20.00.

Facebook
Twitter