Google køber smart termostat for milliarder

Internetgiganten køber nu Nest, der står bag den smarte, internetforbundne termostat af samme navn. Købsprisen er 17,5 mia. kroner.

Nest-thermostaten sparer amerikanerne for masser af dollars. Nu har Google slået en klo i firmaet. (Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFP © 2014 Getty Images)

Den er lille, den er smart, den sparer amerikanerne for oceaner af dollars – og nu bliver den så købt af Google, der har smidt 17,5 mia. kroner (3,2 mia. dollars) på bordet for Nest Labs, der er bedst kendt for den smarte termostat af samme navn.

Nest-termostaten er en intelligent termostat, der er forbundet til nettet, og som gradvist lærer af brugernes preferencer. Eksempelvis skruer Nest automatisk ned for varmen, hvis man ikke er hjemme eller når man går i seng. Nest-termostaten giver løbende feedback om, hvor meget energi man har sparet. Og så energiforbruget og termostaten naturligvis bundet op på en app til brugerens smartphones og tablets.

Nest styrer også køling, der er en af de helt store energislugere i amerikanske hjem.

Data følger med

Mens termostaten er den bedst kendte, arbejder selskabet også med andre typer af elektronik til hjemmet, eksempelvis en intelligent røgalarm. Flere produkttyper er dog under udvikling.

Det står ikke klart hvad Google har tænkt sig at bruge Nest Labs til, udover at fænomenet med internetforbunde hjem er i stærk stigning, og at Nest Labs på dette marked har en skarp profil.

Derudover får Google fingre i en stor mængde brugerdata. Nest har dog overfor mediet Techcrunch garanteret, at disse data kun bruges til Nest-produkter og ikke mixes sammen med øvrige Google-tjenester.

Google køber ganske voldsomt op i denne tid, og investerede i december i Boston Dynamics, der laver en række meget naturtro dyre-agtige robotter.

Facebook
Twitter