Google lægger flere kræfter i virtual reality

Næste skridt er at eliminere mange af de hidtidige svagheder ved VR.

Google Daydream-headsettet og Google Pixel-telefon, da de blevet præsenteret sidste år. Nu gør Google klar til næste udviklingstrin. (Foto: Beck Diefenbach © Scanpix)

Google afholder disse dage deres årlige I/O-event, hvor udviklere kan få et indtryk af de nyeste teknologier, Google arbejder på.

Et af de store omdrejningspunkter på begivenhedens første dage var virtual reality (VR), som Google har lagt endnu flere kræfter bag. Særligt har der været lagt energi i at eliminere nogle af de irritationsmomenter, der holder mange brugere tilbage fra at investere i teknologien.

Selvstændige VR headset

Virtual Reality, som det ser ud lige nu, kan være en virkelig spændende, omsluttende oplevelse, men i praksis er der nogle seriøse begrænsninger:

For at få den helt store smukke oplevelse kræver VR en kraftig PC, et dyrt headset, sensorer i rummet og ofte et kabel fra headset til computer. Vil du slippe for det store udstyr og kabel, kan du få Virtual Reality til smartphones, der dog går på kompromis med kvaliteten i både billede og lyd.

Men det ser nu ud til måske at ændre sig. Senere på året kan man nemlig købe Googles “Standalone VR headsets”. Det er VR headsets, der hverken kræver PC eller smartphone - dvs. du tager headsettet på og er klar til at gå i gang. Det virker som en meget indlysende udvikling, der måske kan gøre VR til en teknologi, der rammer bredere.

Særligt spændende er den indbyggede WorldSense-teknologi, der tracker, hvordan du bevæger dig, så din kropsbevægelser også blive registreret uden et stort setup med sensorer.

Brug mobilen i VR

Google præsenterede også det næste udviklingstrin i deres VR-platform, Google Daydream. Opdateringen, der har kodenavnet “Euphrates”, åbner op for forbedringer i en bred vifte af kategorier fra lyd og grafik til brugeroplevelse.

Engadget fortæller, at for brugere af Googles platform på mobil betyder det blandt andet, at brugeren kan få adgang til mobilens værktøjer, mens vedkommende har headsettet på. Det betyder, at du ikke behøver at bryde oplevelsen for at checke sine beskeder, hvor du normalt skal tage headsettet af for at checke mobilen.

Del oplevelsen i VR

En af de andre store forhindringer, brugerne oplever med virtual reality er, at det er en meget isoleret oplevelse. Du sidder indelukket i din egen verden og kan ikke dele din oplevelse med andre.

Det retter Google op på med muligheden for at dele video af lyd fra VR-oplevelser, særligt spændende, fordi du også kan gøre det på din tv-skærm. Ved at sende signalet til en Google Chromecast kan alle få en bid af den oplevelse, du selv sidder med i headsettet.

I samme tråd åbner Google også op for, at man kan se film sammen i VR via Youtube, så folk sammen kan opleve film i et virtuelt rum. På den måde ophæver teknologien geografien, så du ikke behøver sidde i stue med dem, du vil dele oplevelsen med.

Vildere oplevelser i VR

Endelig præsenterede Google en ny teknologi, de kalder “Seurat”. Teknologien giver mulighed for at vise realtids-grafik i høj kvalitet til et almindeligt mobilt VR-headset. På sigt kan det få en stor betydning for, hvad du kan opleve med begrænset computerkraft.

De præsenterer deres nye teknologi i et samarbejde med Industrial Light and Magic (ILM), der står bag special effects i Star Wars-filmene.

Facebook
Twitter