Google lover at holde liv i Chrome OS

Chromebooks er ikke døende, lover Google, efter at medier i sidste uge skrev, at Google ville fusionere Chrome og Android.

Google-chef Sundar Pichai har tidligere været ansvarlig for Chrome OS-projektet, der foreløbig har fundet vej til 2-3 procent af verdens bærbare. (Foto: AFP PHOTO/Kimihiro Hoshino)

ChromeOS - og Chromebooks - vil også være her i fremtiden, og vi har ingen planer om at tage livet af hverken det ene eller det andet.

Sådan lyder beskeden fra Google, efter at flere medier i sidste uge kunne bringe en detaljeret beretning om, at selskabet arbejder på at fusionere styresystemet Chrome OS med det ekstremt udbredte mobilstyresystem, Android. Det nye, fusionerede system, skal lande inden 2017, lød det.

Nu har Google offentliggjort et blogindlæg, hvor selskabet lover at holde liv i Chrome OS, omend det ikke afviser den oprindelige historie. I blogindlægget skriver Google således, at selskabet arbejdet på at bringe de to systemer tættere på hinanden, og bestyrelsesformanden for Googles moderselskab, Alphabet, gentager:

- Teknologi kan bevæge sig fremad, og hvor det er muligt, kan man folde det ene ind i det andet, sagde Eric Schmidt mandag på en konference i Beijing, ifølge CNET.

Billige computere

Googles Chrome OS er styresystemet, der driver en række af de små, prisbillige Chromebooks, som især skoler i dag har kastet deres kærlighed på. Chromebooks bruger fortrinsvis nettjenester i stedet for installeret software, ligesom at man gemmer data som musik og billeder ude i skyen, typisk hos Google selv.

Denne tilgang betyder, at computerne ikke behøver de store muskler, hvorfor de er ret billige. Til gengæld er man mere eller mindre tvunget til at bruge Googles løsninger, ligesom at man skal oprette en Google-konto for at kunne bruge maskinerne. Fordi de fungerer via netforbindelsen, sørger Google for, at de altid er opdateret.

Chromebooks har dog aldrig formået at tage markedsandele i større stil, og de udgør fortsat blot nogle få procent af markedet, der er alt domineret af Microsofts Windows. Stik modsat forholder det sig med Android-systemet, der udgør op mod 83 procent af alle smartphones i verden.

Facebook
Twitter