Google revses for at afsløre hul i Windows-sikkerhed

Microsoft var for langsomme med et patch til Windows 10, så nu venter Google ikke længere med at afsløre sikkerhedshullet. Og Microsoft er ikke glade.

Sikkerhedsbristen i Windows er ikke lappet endnu, derfor bør man opdatere Flash hurtigst muligt. (© Microsoft)

I et noget usædvanligt træk – og til Microsofts fortrydelse – afslørede Googles sikkerhedsteam i går et nyopdaget kritisk hul i Windows 10-sikkerheden.

Google blev opmærksom på hullet d. 21. oktober og informerede både Adobe og Microsoft om sikkerhedshullet, men mens Adobe og Google lappede hullerne i Adobe Flash og Google Chrome, har Microsoft endnu ikke lukket hullet i Windows.

Usikkerhed for sikkerhedens skyld

Angiveligt vælger Google nu at afsløre sikkerhedshullet i Windows for at beskytte brugerne. De skriver i pressemeddelelsen, at hullet allerede blive udnyttet– og at brugerne derfor skal være ekstra opmærksomme.

I 2013 afslørede Googles deres politik om at afsløre fundne sikkerhedsfejl inden for syv dage.

Dengang var der delte meninger om fordele og ulemper ved åbenheden. Nogle eksperter mente, at syv dage var alt for kort tid til, at man kunne implementere nødvendige rettelser.

Men Google mente, at det var vigtigere at folk var opmærksomme på evt. huller tidligt, så flest muligt kunne nå at reagere.

Med den nyeste fejl opfordrer Google nu brugerne til at sikre sig, at Flash er opdateret og at patche Windows 10, når patchen bliver tilgængelig.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk