Google satser på ny forretningsmodel

I 2020 skal Google tjene flere penge på cloud-services end på reklamer.

Services til firmaer, kan i fremtiden blive Googles største indtægtskilde. Det siger chefen for Googles cloud-division, Urs Hölzle. (© Google)

I dag tjener Google langt de fleste af sine mange penge på reklamer. Tæt ved 90 procent af firmaets indtægter i 2014 kom netop fra annoncer.

Men skal man tro chefen for Googles cloud-platform, Urs Hölzle - der også bærer titlen som Google-ansat nummer otte - så vil Google i fremtiden tjene flere penge på firmaets cloud-services.

- Vores mål er at Google i 2020 bliver anskuet som et cloud-firma, sagde Hölzle ved en konference i San Francisco i går, ifølge Business Insider.

Google vil tjene penge på virksomheder

Det som Hölzle hentyder til, er den computer-infrasturktur i 'skyen', som virksomheder benytter sig af. Det drejer sig om computerkraft, lagring af data, 'big data' og andre services.

Google er dog langt fra førende på dette område. Blandt andet er både Amazon og Microsoft er et stykke foran, og markedet har også en del 'ældre' spillere - blandt andet EMC, der for nylig blev købt af Dell for 440 milliarder kroner.

Urs Hölzle er da også helt klar over Googles placering nede i cloud-feltet.

- Det er helt åbenlyst at vi kommer fra baghjul [men] vores vækstrater indenfor cloud er formentlig den højeste på markedet, sagde Hölzle.

Vil kopiere Androids succes

Schweizeren sammelignede Googles position på cloud-området, men den position firmaet havde, da smartphone-æraen for alvor blev skudt i gang. For selv om iPhone var først ude af startblokken, er Googles Android-system nu installeret på over 80 procent af de smartphones, der bliver solgt på verdensplan.

Den succes håber Urs Hölzle, at hans afdeling kan kopiere:

- Jeg håber vi bliver Android indenfor denne historie, sagde han.

Ifølge Googles cloud-chef vil firmaet inden længe komme med en udmelding, som vil fjerne enhver tvivl om hvorfor, denne del af Googles forretning har en stor fremtid foran sig.

Facebook
Twitter