Google vil forske i alderdom

Internetgiganten går nu ind i sygdomsbranchen med et mystisk selskab, der får en markant chef

(Foto: EPA/Boris Roessler)

Google meldte sig natten til i dag på banen med ikke blot en, men en række overraskende nyheder. Den ene er, at Google nu søsætter en virksomhed, der skal beskæftige sig med sundhed, sygdomme og aldring.

Den anden er, at Google-stifter Larry Page selv anerkender, at projektet ser sært ud. Og sidst, men ikke mindst, meddelte Google, at selskabet får en overraskende ledelse.

Virksomheden hedder Calico - og trods både lancering og interview med magasinet Time, har Google formået at rejse flere spørgsmål end svar omkring det nye selskab.

Skal beskæftige sig med bioteknologi

Det står dog klart, at Google med Calico er på vej til at bevæge sig ind i bioteknologi - og også, at der ikke umiddelbart er nogen sammenhæng med selskabets øvrige aktiviteter overhovedet, udover at Google vil kunne levere stor datakraft til selskabet.

Calico skal beskæftige sig med menneskers sundhed, herunder især sammenhængen mellem sygdomme og menneskers aldring, har selskabet forklaret. Selskabets direktør bliver Arthur D. Levinson, der også bestrider den markante post som bestyrelsesformand for Apple.

Levinson har en lang fortid inden for genetik og bioteknologi - og ganske usædvanligt har Apples CEO, Tim Cook, valgt at lægge ord til en i øvrigt ret ordknap pressemeddelelse fra Google, hvori Apple-chefen udtrykker stor interesse i de resultater, Calico skal finde frem til.

Katte har ni liv

Arthur D. Levinson skriver selv på Google+, at Calico står for 'California Life Company' - og tilføjer let kryptisk, at selskabet godt kan lide ordsproget om, at katte har ni liv.

- Du tænker nok, wow. Det er meget forskelligt fra, hvad Google laver i dag. Og du har ret. [...] Der er et kæmpe potentiale i teknologi, der generelt gør folks liv bedre. Så bliv ikke overrasket, hvis vi investerer i projekter, der ser sære eller spekulative ud i forhold til vores nuværende internet-aktiviteter, skriver han.

Kur mod kræft giver tre ekstra år

Overfor Time uddyber Page dog lidt:

- [...] hvis man finder en kur mod kræft, forlænger man folks gennemsnitslevetid med tre år. Vi synes, at det er en kæmpeting af finde en kur mod kræft, og at det vil forandre verden. Men når man tager et skridt tilbage og kigger på det [...] så er det ikke så stort et fremskridt som du måske tror, siger han.

Apple har ikke umiddelbart noget med Calico at gøre, udover bestyrelsesformanden.

Facebook
Twitter