Googles fremtidsbriller genopstår som værktøj i industrien

Med en ny Enterprise Edition af Google Glass ser fremtiden lys ud for virksomheder, mener tech-giganten.

En medarbejder hos firmaet AGCO bruger Google Glass Enterprise Edition. (Foto: (Screendump) © AGCO/Yotube)

Hvis man var med på noderne i 2014, var Google Glass den gadget som alle ville have. Googles brille skulle gøre alt det din smartphone kunne, men i stedet for at fedte rundt med på en trykskærm, viste Google Glass dig indholdet svævende foran dig, som så blev styret håndfrit og med stemmeføring.

Men på blot få år røg Google Glass ud i kulden. Brillerne, der var rettet imod et publikum, der både var købedygtigt og trendy, viste sig at være både fejlbehæftede og enormt intimiderende for dem brillerne pegede på.

Det viste sig, at der ikke var særligt mange, der synes, at det var sjovt, når Google Glass-brugeren kunne optage samtaler og videoer, uden at man kunne se, de blev optaget på barer, i klubber, på offentlige toiletter. Brugerne af Google Glass blev ligefrem kendt som “glassholes” - et ordspil på det engelske ord “asshole” - et godt gedigent røvhul.

Efter massiv kritik stoppede Google salget af Google Glass i 2015 med løfte om at vende tilbage, når teknologien var mere udviklet.

Og det mener Google, at den er nu. Google Glass er nu vendt tilbage fra graven - i en Enterprise Edition, der er rettet mod virksomheder. Det skriver bl.a. Wired.

Et effektivt arbejdsredskab

Google Glass var oprindeligt tænkt som et stykke teknologi, som alle skulle kunne bruge. Det indeholdt mange glimrende egenskaber - muligheden for at bruge stemmestyring, mulighed for at bruge brilleglassene som skærm og indbyggede kameraer og mikrofoner til både at lave opkald, optage video og foretage videoopkald.

Men selvom der var for meget, der forhindrede, at den blev flettet ind i almindelige brugeres hverdag ude i den brede offentlighed, så var der et sted, hvor den håndfri tilgang passede fremragende: På arbejdspladsen.

Google opgav ikke tanken om at genlancere Google Glass. Og efter at have studeret brugen af brillerne hos virksomheder, der har brugt brillerne flittigt, har Google udviklet en udgave, der er mere solid, har bedre software og som har mere computerkraft. Så den nu er langt mere en arbejdsbrille end et stykke tech-legetøj.

Google Glass 2.0

I stedet for at slå på Google Glass som gadget for tech-nørder, er den nu i Googles optik blevet til en værdifuld teknologi, som kan øge effektiviteten.

Brillerne kan fx. bruges ved samlebånd, hvor arbejderne ikke længere bliver nødt til at checke deres opgaver ved at gå hen til en computerskærm, men i stedet kan hente deres oplysninger ved at tale til deres brille og se oplysningerne med det samme.

På samme måde giver Google Glass mening blandt hospitalspersonale, hvor man med brillerne kan invitere andre til en konsultation via videotelefoni.

Om og hvornår Googles nye virksomhedsrettede briller dukker op i danske virksomheder er endnu uvidst.Du kan se brillerne i funktion her.