Googles nye værktøj til lærere og elever har første skoledag

Internetgigantens forsøg på at blive det centrale digitale omdrejningspunkt i skolesystemet hedder Classroom.

Google Classroom er internetgigantens forsøg på at skabe en kommuniktionsplatform for lærer og elever. (Foto: demachy © Scanpix)

Googles projekt 'Classroom' er efter flere måneder i en lukket betaversion nu officielt gået i luften.

Classroom går ud på at give lærere og elever en fælles kommunikationsplatform, hvor al digital kommunikation og alle opgaver er samlet et sted.

Løsningen er gratis at bruge for alle skoler og undervisningsinstitutioner, hvis de opretter en Google for Education konto.

Sådan fungerer Classroom

ifølge Google går projektet ud på at at samle den kommunikation og produktivitet, der ellers er spredt på forskellige kanaler og platforme.

Læreren kan oprette et 'rum' til alle klasser de underviser, og kan give eleverne lektier for, direkte via Classroom. Eleverne kan få hver deres kopi af en opgave tilsendt og kan besvare og aflevere den i Classroom uden at skulle sende en email eller printe.

Læreren har et fuldt overblik, over hvem der har afleveret og kan give både feedback og karakterer via Googles system.

Eleverne har et samlet overblik over lektier og afleveringsdatoer og kan også dele information i form af billeder og dokumenter, ligesom de kan have en chat kørende, hvor de kan samarbejde eller hjælpe hinanden.

Ingen reklamer

Classroom er bygget over Googles onlinelagertjeneste 'Drive' og deres udgave af officepakken 'Google Docs'.

Men i modsætning til Googles traditionelle 'gratis tjenester' - hvor du betaler ved, at Google kan følge med i dine data og vise dig reklamer - så lover Google højt og helligt, at der aldrig vil være reklamer i Classroom.

Ligeledes lover de, at de ikke bruger data fra Classroom i reklameøjemed, når eleverne har fri.

Facebook
Twitter