Googles selvkørende biler kommer på vejene i denne måned

Selskabets bildivision Waymo har annonceret, at deres selvkørende minivans lanceres i USA snart.

John Krafcik, CEO hos Waymo, præsenterede den selvkørende Chrysler Pacifica ved North American International Auto Show i Detroit i weekenden. (Foto: BILL PUGLIANO © Scanpix)

Ved det enorme North American International Auto Show annoncerede Googles bil-startup Waymo for et par dage siden, at deres selvkørende Chrysler Pacifica-minivans nu endelig kommer på vejene.

Det skriver techmagasinet The Verge.

Det sker til at starte med i Mountain View i Californien og i Phoenix, Arizona - angiveligt allerede ved udgangen af denne måned.

Ved bilshowet fik offentligheden også de første glimt af den selvkørende bil, der har været hemmeligholdt, siden partnerskabet mellem Waymo og Fiat Chrysler blev annonceret i foråret 2016.

Ifølge The Verge forklarede Waymo også, at de nu selv producerer de dele, der gør bilerne selvkørende. Hvilket åbenbart sparer selskabet for enormt mange penge.

Ved en tale i Detroit brugte Waymos CEO John Krafcik blandt andet de LIDAR-sensorer, som sidder på bilerne som eksempel.

Ved at producere LIDARen selv kan Waymo skære 90 procent af udgifterne væk - en reducering i prisen fra 75.000 dollars til 7.500 dollars.

Egenproduktionen betyder også, at firmaet nu er i færd med at udvikle sine egne typer af LIDAR-sensorer - en med kort rækkevidde og en med lang - der skulle gøre det lettere for bilerne at se mennesker og objekter tæt på bilen - og små ting langt væk.

Facebook
Twitter