Guide: Tysk browser sporer dig ikke

So ein Ding-vært Nikolaj Sonne har taget en browser i brug, hvis fornemmeste opgave er IKKE at indsamle data om dig.

“Al data, der nogensinde bliver indsamlet, vil på et tidspunkt blive offentliggjort.”

Sådan lyder tesen fra den ene af de to ledende skikkelser bag browseren Cliqz, Marc Al-Hames.

Hvis du køber Al-Hames’ præmis, og gerne vil undgå at det sker for dig, er løsningen derfor at undgå, at dine data bliver indsamlet, når du surfer på nettet. Og det er netop det, som browseren Cliqz ikke gør.

Blokerer for automatisk for trackere

Browseren blokerer automatisk for tracking, som kort fortalt betyder, at firmaer kan følge med i alle de sider, du besøger på nettet. Sagt med So ein Ding vært Nikolaj Sonnes ord, så er tracking en “kommerciel kortlægning af dit privatliv.”

Cliqz kan også blokere for reklamer, men har du ikke noget problem med internetannoncer som koncept, kan du også tillade reklamer - uden at acceptere tracking.

I tillæg har browsere en anti-phishing-indstilling, der søger at blokere for hjemmesider, der prøver at lokke dit brugernavn og kodeord fra dig.

Cliqz findes både til Windows, Mac, Android, iPhone og iPad.

Flere browsere har fokus på privatliv

Cliqz er naturligvis ikke den eneste browser, der har fokus på privatliv.

Af alternativer kan nævnes Epic Browser, Brave og Tor-browseren.

Er du glad for den browser, du allerede bruger, så findes der en række tilføjelser til de mere klassiske browsere (fx Chrome, Firefox og Internet Explorer), der ligeledes kan blokere tracking. Nogle af de mest udbredte er Ghostery, Disconnect, uBlock Origin og AdBlock Plus.