Hack dit legetøj!

Guitarer, tøjdyr og elektronik mødtes i en skøn blanding til workshop i Nikolaj Kunsthal.

Torsdag var der Hack A Toy-workshop i Nikolaj Kunsthal.

Her mødtes hardware-hackere og børnefamilier for, ved fælles indsats, at ombygge og modificere gammelt udtjent legetøj.

Nyt liv

- Ideen er at give nyt legetøj til det gamle legetøj der ellers bare ligger og samler støv på børneværelserne, sagde Thomas Vigild, spilskribent og en af folkene bag workshoppen.

Nogle spraymalede gamle dukker, andre hev den elektroniske indmad ud af et stykke legetøj for at sætte det ind i maven på noget andet.

- Altså når man har noget legetøj og ikke rigtig bruger det mere, så er det rigtig fedt at splitte det ad og sætte det sammen på nye måder, og se hvad der kan komme ud af det, siger medarrangør Tim Garbos.

Pille, rode, rage ved teknikken

Til daglig bruger Tim og flere andre af deltagerne i workshoppen deres tid i Labitat, et såkaldt "maker-værksted" for folk som netop synes det er sjovt at have fingrene helt nede i teknologien.

På Hack A Toy kunne man også opleve Labitat-medlem Halfdan Mourtizen skille en gammel legetøjsguitar ad, for at se hvilke nye lyde han kunne vride ud af de indbyggede højttalere.

Da redaktionen forlod workshoppen var det stadig et work in progress, men nogle af resultaterne af arbejdet kan ses på w00t - næste weekends spil- og legefestival i København.

Facebook
Twitter