Hackere angreb iværksætterportal

Både Forbes og Kickstarter måtte i weekenden melde om udbudne gæster. Brugerdata blev stjålet.

Hackerne har haft travlt de senere dage. Flere store portaler melder om angreb. (Foto: Scanpix)

Hvis du på et tidspunkt har støttet et projekt via iværksætterportalen Kickstarter, er der god grund til at holde ekstra godt øje med, om der sker noget usædvanligt i din indbakke.

Kicstarter måtte nemlig lørdag krybe til korset og indrømme, at hackere havde tiltvunget sig adgang til serverne hos selskabet og stjålet bunkevis af navne, adresser, emailadresser og passwords. Data, der tilsammen kan benyttes til identitetstyveri.

Ifølge Kickstarter selv, blev der ikke stjålet kreditkortinformationer, og der er endnu ikke meldt om misbrug af de stjålne oplysninger. Selskabet har dog ikke fortalt, hvor mange brugere der er blevet berørt af angrebet, som Kickstarter selv blev opmærksom på onsdag.

Kickstarter-portalen har gennem årene udviklet sig til at være nærmest en institution på nettet, der har hjulpet mere end 56.000 projekter på benene under finanskrisen, hvor låget på bankernes pengekasser har siddet ekstra godt fast, og nye virksomheder derfor har haft svært ved at skaffe kapital.

Digitale syrere angreb business-medie

Sitet angiver selv, at 5,6 mio. mennesker gennem de sidste fem år har doneret op mod en mia. dollars til forskellige iværksætterprojekter.

Det er uvist hvem der brød ind hos Kickstarter.

Også netmediet Forbes havde i weekenden gæster, men her har gruppen 'den syriske elektroniske hær' taget ansvaret. Gruppen, der hævder at støtte den syriske præsident, Bashar al-Assad, har tidligere stået bag en række angreb på forskellige websites, fortrinsvis medier.

Hos Forbes stjal den syriske gruppe brugernavne og passwords fra mindst en million brugere. Forbes har selv anerkendt indbruddet, men ikke bekræftet tyveriet af data.

Den syriske gruppe har for vane at bryde ind hos medier og bruge adgangen til at sprede propaganda for Bashar al-Assad. Det samme skete hos Forbes.

Facebook
Twitter