Har du lommeuld i din smartphone?

Nogle af de mest klassiske smartphone-problemer kan løses med en tandstik eller en clips.

Har du problemer med opladeren eller med høretelfonerne, så har du måske lommeuld i stikket? (© dr)

Har din telefon problemer med at opladeren ikke rigtig får fat? Eller skal du mase stikket ind, før den vil lade?

Så er det meget muligt, at det er fordi, der sidder støv eller lommeuld i stikket på din telefon.

Jeg har selv flere gange løst lige netop det problem på flere forskellige telefoner med en tandstik eller spidsen af en clips.

Du graver simpelthen støvet ud af stikket - og det kan indeholde overraskende meget skidt fra lommen, skal jeg hilse at sige.

Høretelefonstikket virkede ikke

I weekenden løste jeg så et nyt problem med en tandstik. Denne gang var det høretelefonstikket, den var gal med.

Fjernbetjeningen på høretelefonenledningen havde igennem et stykke tid ikke kunne skrue op og ned for lyden, og jeg kunne heller ikke stoppe eller starte musik med den lille controller. Selve lyden gik fint igennem.

Ved at teste et andet sæt høretelfoner, havde jeg konstateret, at det ikke var fjernbetjeningen den var gal med, men stikket i telefonen. Men jeg fik ikke rigtig gjort noget ved problemet.

Tandstikken er din ven

Da jeg så i sidste uge skulle teste et sæt høretelefoner med en indbygget pulsmåler, virkede pulsmåleren heller ikke. Igen var det kun lyden, der kom igennem.

Jeg troede, som nævnt, at stikket var gået i stykker, men tænkte, at jeg nok hellere lige måtte google problemet, og her fandt jeg en mulig løsning: Har du tjekket om der er lommeuld i stikket?

En tandstik og 2 minutter senere, havde jeg gravet høretelefonstikket fri fra støv - en hel del faktisk. Problemet var løst, og både volume, start/stop og pulsmåler virker nu igen

Tippet er hermed givet videre. Så inden du smutter ned i forretningen med en telefon der ikke vil lade, eller nogle høretelefoner der ikke virker, er det værd at forsøge at grave lommeuld ud først.

PS. Knækker du tandstikken i stikket, så er det på eget ansvar.

OPDATERING: Flere læsere har pointeret at en mere autoriseret måde at rense stikkene på er med en dåse med trykluft, og at man skal være varsom med at bruge en clips. Husk at slukke telefonen først, og igen skal det understreges, at det er på eget ansvar at rode med sine stik.

Facebook
Twitter