Her er Apples 'hemmelige killer feature' i iOS7

Da Apple lancerede iOS7, var der en feature, de slet ikke snakkede om. Den hedder iBeacon, den kommunikerer med din telefon og du vil høre meget mere om den i fremtiden.

Apple har introduceret en teknologi i deres nyeste mobilstyrsystem, iOS7, som de ikke har snakket ret højt om. Men det kan potentielt være den mest innovative feature overhovedet. (© Estimote.com)

Når Apple afholder events, plejer de ikke at holde sig tilbage fra at fortælle om alle de nye features og hvorfor de er 'revolutionary'.

Men da iOS7 blev præsenteret, var der en ting Apple ikke snakkede om - og som de stadig ikke snakker alt for højt om.

Navnet er iBeacon og kan beskrives som et positionerings-system, der over kortere afstande kan kommunikere til og fra din iPhone eller iPad. Men mulighederne med teknologien er mange og kan meget vel vise sig at være det mest fremadpegende Apple har lanceret i et godt stykke tid.

Apple løfter lidt af sløret

Selvom det hele stadig er lidt 'hemmeligt', så løfter Apple på deres udvikler-website lidt mere af sløret for, hvad iBeacon er og hvad det kan.

- iBeacon er en ny kategori af prisbillige sendere med lavt strømforbrug, som kan påminde iOS7 devices om deres tilstedeværelse, forklarer Apple.

'Oversat' betyder det, at en sender 'opfanger' at din iPhone passerer, hvorefter den kan 'pushe' en besked til telefonen, eller overføre data mellem senderen og telefonen via et radiosignal.

Hvad kan iBeacon bruges til?

Teknologien baserer sig altså på at formidle information der relaterer sig til der hvor du befinder dig lige nu, også kaldet micro location.

I en temmelig nørdet YouTube-video fra Apples udvikler-konference tidligere på året, gives et par eksempler på, hvad man kan gøre med iBeacon.

Et eksempel er, hvordan iBeacon kan guide dig rundt på Louvre-museet i Paris og vise relevant information foran en kunstgenstand - et andet er hvordan en bartender automatisk vil kunne se hvilket bord man sidder ved.

Teknologien gør sit indtog

Men nu begynder virkelig eksperimenter med teknologien at dukke op.

Facebook
Twitter