Her er de 10 mest populære smartphone-apps

Google og Facebook sidder på seks af de ti top-pladser på hitlisten for apps.

(Foto: Rolf Vennenbernd © Scanpix)

Godt 1 milliard mennesker er nu ejere af en smartphone.

Men hvilke apps topper så listen over de mest brugte?

GlobalWebIndex har undersøgt sagen baseret på spørgsmålet: "Hvilke af disse apps har du brugt indenfor den sidste måned?"

Skal man tro deres tal, så ser top 10 over mest brugte smartphone apps således ud:

1. Google Maps (54%)

Skal man finde vej, så er der ingen over eller ved siden af Google Maps.

Googles kortlægning af jordkloden har vist sig at være en særdeles fornuftig investering og gør, at deres kort-app indtager førstepladsen på listen.

2. Facebook (44%)

Specielt overraskende er det ikke, at Facebook sniger sig ind på andenpladsen. Det sociale netværk, med mere end 1 milliard brugere, har i øjeblikket stor fremgang i mobilbrug.

3. YouTube (35%)

Google snupper også tredjepladsen med YouTube, som har sat sig solidt på tronen, når det kommer til at se og dele videoer.

4. Google+ Mobil app (30%)

Mere overraskende er det måske, at Google+ ligger så højt. Men med det i øjeblikket konstant stigende antal Android-brugere og muligheden for at lave automatisk back-up af sine mobilbilleder, er det måske ikke så underligt endda.

5. Weixin / WeChat (27%)

En på vores breddegrader ukendt service er WeChat (der oprindeligt hed Weixin).

WeChat er en tekst og tale beskedservice, som er særdeles populær i Kina og et par af deres nabolande.

6. Twitter (22%)

Twitter har aldrig rigtig slået igennem i Danmark.

Men med sine korte beskeder og sin (i modsætning til Facebook) åbne natur, er det for mange det foretrukne sociale medie og den helt rigtige måde at følge med i, hvad der sker ude i verden - også fra folk du ikke kender personligt.

7. Skype (22%)

Lige i hælene på Twitter følger Skype.

Oprindeligt skabt af danske Janus Friis og svenske Niklas Zennström - og nu ejet af Microsoft - sætter Skype en tyk streg under at kommunikation med hinanden via video og lyd - uden at skulle betale telefontakst - ikke er på vej til at gå af mode.

8. Facebook Messenger (22%)

Og tendensen fortsætter med Facebook Messenger. Selvom man kan sende beskeder via den 'normale' Facebook app, så er den isolerede Facebook besked-app altså rasende populær.

9. WhatsApp (17%)

Beskeder, beskeder, beskeder. Endnu en understregning af at erstatningen for sms'er er kommet for at blive.

WhatsApp er en beskedservice der fungerer på tværs af de mobile styresystemer. Så uanset om du har Android, iPhone, eller Windows phone, så kan du sende beskeder til dine venner via din dataforbindelse - og uden sms-takst.

WhatsApp har i øvrigt netop tilføjet en walkietalkie lignende funktion, hvor man kan sende talebeskeder frem og tilbage til hinanden.

10. Instagram (11%)

1 milliard dollars stod der på checken da Facebook købte 'del billeder med sjove filtre på' tjenesten Instagram. Og grunden til den store prislap ses her - det er og bliver bare populært at dele sine billeder.

Statistisk usikkerhed

Som altid, med undersøgelser af denne karakter, må der nødvendigvis være en vis statistisk usikkerhed. WhatsApp oplyser eksempelvis selv, at de nu har 300 millioner aktive brugere, hvilket burde placere dem tættere på 30 procent end de 17 procent som GlobalWebIndex's tal indikerer.

Du kan se GlobalWebIndex's tal som en infographic her.

Facebook
Twitter