Her er de 3 bedste og værste nyheder i iPhone 7

Høretelefonstikket er fjernet fra den nye iPhone. Men er det egentlig godt eller skidt?

Høretelefonstikket er væk. Så hvis du ikke skifter til trådløse høretelefoner, kommer du snart til at rende rundt med sådan en adapter. (Foto: STEPHEN LAM © Scanpix)

Den nye iPhone 7 er netop blevet præsenteret ved en live-transmitteret presse-event afholdt i San Francisco.

Vi har kogt det 2 timer lange marketings-show ned til 3 hits og 3 missere.

Det gode

1. Kameraet Ligegyldig hvordan man vender og drejer det, så er det bare fedt med et ordentligt kamera i telefonen.

Og hvis det, der kom fra scenen her til aften, er andet end varm luft, så virker det til, at iPhone 7 Plus har fået et kamera, der kan tage nogle af de billeder, man ellers skal have fat i “rigtige” kameraer for at kunne tage.

Særligt interessant er muligheden for at kunne give billederne dybde, så motivet står skarpt, mens baggrunden er sløret.

2. Mere lagerplads - og 32 GB i den mindste model Endelig… og mindst to år for sent, opgraderer Apple nu for alvor lagerpladsen i iPhone.

Således kommer den mindste model nu med 32 GB lagerplads, og springene mellem telefonerne bliver markant større, så 128GB nu er mellem-modellen og 256GB er topmodellen.

Med prisen på iPhone - og alle de mange penge Apple sætter på kontoen hver eneste time døgnet rundt - manglede det da også bare, at brugerne til gengæld får plads til de billeder, videoer og den musik, som er så væsentlig en del af en smartphones hverdagsbrug.

3. Høretelefonstikket er væk Selvom mange nok vil finde det vildt irriterende at høretelefonstikket er væk, og man derfor skal bruge en adapter for at få sine dyrtindkøbte ‘bøffer’ til at sidde i telefonen, så skal man huske at hylde hver gang nogen forsøger at fjerne en ledning fra vores liv.

Om to år er der alligevel ingen der kan huske, at der engang sad sådan et rundt analog-stik i en telefon.

Det dårlige

1. Høretelefonstikket er væk Jaja, de siger det handler om mod. Men samtidig jokker man på millioner af mennesker, der omhyggeligt har valgt lige præcis det par hovedtelefoner, som passer deres smag i design og lyd og pris.

Når man nøjsomt har valgt et par superlækre og vellydende hovedtelefoner, så er det mildest talt irriterende, at Apple har fjernet det vante, universelle minijack-stik og tvinger os til at bruge en grim lille hvid adapter.

Og de der trådløse AirPods Apple introducerede (som ikke kommer i matchende sort?!) ligner noget fra Jem og Fix, og de kommer til at poppe ud af folks ører i en endeløs byge. Vi kommer til at vade i hvide plastikdimser, mens folk kravler rundt på hænder og knæ og forsøger at finde deres egne.

2. Kamera-knop skæmmer de rene linjer Kameralinsen bag på telefonen udgør stadig et bump, og er ikke i niveau med resten af bagsiden. Sjusk.

Hvorfor pokker laver de ikke telefonen en lillebittesmule tykkere og giver os et endnu renere design?

Jony Ive ævler løs om enkelt design og smukke linjer - men har ikke lige modet til at smække 0.8 mm ekstra tykkelse på, og gøre mobilen endnu mere sleak.

3. Kom nu med det batteri vi har brug for

Batterilevetiden er smartphonens største problem.

Apple siger godt nok, at de nye iPhones kører mellem 1 og 2 timer længere på en opladning end forgængeren. Men helt ærligt. Det er ikke godt nok.

Den alt for korte batterilevetid er en pestilens for rigtig mange af os, der ikke kan komme igennem en helt almindelig dag, på en enkelt opladning.

Er man så ude en fredag aften, eller tager flere billeder end normalt, ja, så er det jo helt håbløst.

Ja tak til en lidt tykkere telefon, så der bliver plads til et ordentligt batteri, som så mange går og drømmer om. Og så kan det jo samtidig løse miseren med kameraet, der popper ud.

FacebookTwitter