Hundedyr iPhone går som varmt brød

Nye tal viser, at iPhone X er den bedst sælgende telefon i verden netop nu.

Grænsen, for hvor mange penge man kan tage for en telefon, er tilsyneladende ikke nået. (Foto: DAVID GRAY © Scanpix)

Hvis man var i tvivl om, hvorvidt folk vil betale helt op til 10.000 kroner for en telefon, så behøver man ikke være det længere

Ifølge analysefirmaet Canalys solgte Apple 29 millioner af firmaets hidtil dyreste telefon, iPhone X, i 4. kvartal 2017. Det betyder, at Apples flagskibstelefon netop nu er den mest solgte telefon i verden.

Tallet skal endda ses i lyset af, at telefonen først kunne forudbestilles fra slutningen af oktober 2017. Så der er altså nærmere tale om to- end tre måneders salg.

Ifølge analysefirmaet er en af grundene til, at mange vælger at punge ud med så stort et beløb for en telefon, at folk i stigende grad har fundet ud af, at deres gamle iPhone kan videresælges for en relativ høj pris — eller gives i bytte som en del af betalingen for en ny telefon.

Ikke hurtigst sælgende

Selvom 29 millioner kan lyde som mange eksemplarer, så er det ifølge Canalys færre, end analytikerne havde forventet.

X’eren er da heller ikke den hurtigst sælgende iPhone. Dette tilfalder stadig iPhone 6-serien (6 og 6 Plus) fra 2014, der var særdeles populær, fordi begge modeller havde større skærme end tidligere iPhones.

Alligevel mener Canalys, at det samlede salg af iPhones i det seneste kvartal vil sætte ny rekord, fordi de andre og billigere iPhones også har solgt pænt.

- Apple er på vej med sin bedste præstation til dato takket være de massive ændringer, de har foretaget i porteføljen i 3. kvartal, siger Canalys Analytiker TuanAnh Nguyen i en pressemeddelelse med henvisning til, at Apple udover X’eren også har iPhone SE, 6s, 7 og 8 i deres sortiment.

Er Canalys vurdering korrekt, betyder det, at Apple i det seneste kvartal skal have solgt flere end de 78,29 millioner iPhones firmaet solgte i julekvartalet 2016.

Apples næste regnskab bliver offentliggjort d. 1 februar. Her specificeres det samlede antal solgte iPhones, men firmaet oplyser normalt ikke, hvor mange eksemplarer de sælger af de enkelte modeller.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk