Hyperbillig mikro-computer laver dit TV om til en Chromebook

Den ligner en lighter, men er faktisk bare en computer til 600 kroner. Men der er ikke meget gods i.

Den lille, koster ikke alverden - men du skal nok ikke regne med at bruge Chromebit til tunge spil. (Foto: Asus)

Du kender en Chromebook, browseren Chrome og måske endda mediestreameren Chromecast. Men nu skal du vænne dig til et nyt ord - nemlig en Chromebit, der tidligere denne uge blev sat til salg, produceret af computerproducenten Asus.

Chromebit er en computer på størrelse med en lille USB-pind og til en pris omkring de 85 dollars - altså cirka 600 kroner. For den pris får du hverken tastatur, skærm eller mus.

Til gengæld går den nye Chromebit i HDMI-porten på din skærm eller PC, og kan herefter fungere som fuldblods computer, baseret på Googles styresystem, Chrome OS.

Det er det samme system, der driver selskabets Chromebooks, og som er beregnet til at gøre heftigt brug af netforbindelsen for at virke ordentligt.

Ikke stærk, men billig

På Chromebooks kører en del af systemet fra nettet, og det er også her, typisk hos Googles online lagerplads, Google Drev, at man lægger sine billeder, musik og dokumenter.

Den lille Chrombit PC er dog ikke specielt muskelstærk. Og så er den indbyggede lagerplads blot på 16 gigabyte.

De små USB-lignende PCer er dukket op hist og her i løbet af 2015, hvor først Intel og siden enkelte andre har markedsført lignende dimser, fortrinsvis med Windows 10 eller linux-distributionen Ubuntu.

Heller ikke de koster alverden - og kræver også blot en skærm med HDMI-indgang for at virke. Det er tvivlsomt om Chrombit kommer til salg i danske butikker, men den lille ChromeOS-dims kan købes på nettet.

Google lovede forleden at holde liv i Chrome OS, selv om selskabet samtidig har bekræftet, at det arbejder på at fusionere Chrome OS og mobilsystemet Android.

Facebook
Twitter